"לעודד" (Cheer), סדרת הדוקו של נטפליקס על קבוצת מעודדים ומעודדות מקצועית בקולג' קטן בטקסס, נראית במבט ראשון כמו החלום האמריקאי בשיא תפארתו. מורגן, ג'רי, גבי ויתר גיבוריה אינם ילדות קטנות עם קוקיות ופונפונים, כפי שאולי טעיתם לחשוב, אלא חבורת אתלטים ואתלטיות מוכשרים להפליא שנאבקו בתנאי פתיחה קשים, כל אחד עם המטען שלו, כדי להתקבל לנבחרת המעודדים מספר אחת בארצות הברית. ומעל כולם זורחת מוניקה המאמנת, שלוקחת את הנערים והנערות תחת חסותה, מטפחת אותם ונוזפת כשצריך, הכל כדי להוציא מהם את המקסימום. היא ההורה שכולנו היינו רוצים להיות, היא דוגמה למאות מאמני קולג'ים קטנים בארצות הברית שלקחו על עצמם להיות מורים לחיים ובזכותם אלפי אתלטים מוצאים דרך החוצה מהעוני. ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
אבל דווקא העבודה האדירה של מוניקה מצליחה להדגיש את כל הכשלים הקיימים באמריקה הנוכחית. כמו איפור שבמקום לכסות על הקמטים והסדקים, רק מדגיש אותם: וכך הסיפור של מורגן, שננטשה על ידי אמה והופקרה לגור בקרוואן על ידי אביה, בעצם משקף את תחלואיה של מערכת הרווחה האמריקאית החסרה; זיכרון אמה של ג'רי, שנפטרה מסרטן, מדגיש עד כמה מערכת הבריאות מוקדשת לאנשים בעלי אמצעים בלבד; וההורים של גבי המוכשרת, שלוחצים עליה להוציא עוד ליין מוצרים ולהשתתף בעוד תחרות, אפילו שהיא על סף קריסה, מדגישים את התאווה הבלתי נלאית לכסף.
ויותר מהכל, הפציעות שמהן סובלים כל אחד ואחת מהמעודדים בדרך לפרס הנכסף – זעזועי מוח, ידיים שבורות, צלעות סדוקות ועוד — מראות שכישרון ואמביציה אינם מספיקים כדי להגשים את החלום האמריקאי. אתה צריך ממש להקריב את הגוף שלך. אחרת פשוט תישאר מאחור.
אולי זו הסיבה שהסדרה מסתיימת דווקא בסיפורה של לקסי, שמגיעה מרקע בעייתי, לא מצליחה להימלט ממנו ומועפת (כנראה) מהקבוצה. ההרגשה החמימה שחשתם בבטן עד עכשיו? היא עוטפת רק מתי מעט. לקסי היא אמריקה האמיתית, חסרת החמלה לחלש. היא לא החלום האמריקאי, היא המציאות.