במילים פשוטות:
חלק זה מבקש לנסות להפחית את המחיר שהציבור משלם על שידורי הטלוויזיה באמצעות יצירת מתחרה נוסף ל-Yes ול-HOT. החוק מציע להפריט את חברת עידן פלוס שנשלטת על ידי המדינה כדי שמשקיע חיצוני ישקיע בה ויפתח אותה לכדי מתחרה בעלת משקל בשוק. כמו כן, החוק מציע להטיל חובה על ערוצי הספורט הקיימים למכור את תכניהם כך שאף ערוץ לא יוכל לשדר באופן בלעדי ליגה מסוימת.
ערוצי הספורט הקיימים, Yes ו-HOT צפויים להתנגד, אך הרפורמה צפויה לעבור.
לפרק הזה אפשר היה לקרוא גם "פרק שאול אלוביץ'", על שם איש העסקים המקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו, שהחברה שבבעלותו - בזק - היא הנפגעת העיקרית מהרפורמות שבפרק זה.
סעיף זה קובע את הרכב ועדת המכרזים שלפיו לרשות השנייה - שעד היום אחראית על עידן פלוס - לא יהיה נציג בוועדה.
זה הסעיף שקובע כי מי שישקיע בעידן פלוס יוכל להפיץ את הערוצים שעידן פלוס משדרת כיום (1, 2, 10, 9, 23, 33 וכן מספר תחנות רדיו), ולשדר ערוצים בעצמו כך שיהפוך למפעיל נוסף.
סעיף זה קובע למעשה כי התנאים שהערוצים יחוייבו לעמוד בהם כדי להיות מופצים במערך של עידן פלוס יהיו נתונים לשיקולו של המפעיל החדש. כלומר, המדינה מספקת יתרון למפעיל זה.
סעיף זה מאפשר למערך עידן פלוס להפיץ את שידוריו דרך האינטנרט ובכך להתגבר על בעיות הקליטה שלו ולהגיע לקהל רחב יותר בחינם.
סעיף זה מטיל רגולציה נוספת על ערוצי הספורט וקובע כי כל ערוצי הספורט יחוייבו ברישיון מהמועצה לשידורי כבלים ולוויין שתקבע מה יהיה מחיר תכני הספורט שיימכרו.
סעיף זה נתפר במיוחד לערוץ 20 שנאבק כדי להיות חלק ממערך עידן פלוס. הסעיף מאפשר לערוץ לעלות באופן מיידי לעידן פלוס גם אם עוד אין לו מפעיל.
סיכוי קלוש שיעבורהחלק הזה מבקש להסיר חסמים לפיתוח תשתית התקשורת ומכין את הקרקע להאצת פריסת הסיבים האופטיים של המתחרות של בזק בתשתית התת-קרקעית שלה.
המתנגדת הגדולה ביותר לכך היא בזק משום שהחוק מסיר חסמים מהמתחרות שלה ומאפשר להן לפרוס סיבים על התשתית שלה, אלא גם מונע מבזק לעכב את המתחרות מלעשות זאת.
סעיף זה מוציא את מיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל ממשוואת הסיבים האופטיים כך שלמעשה רק בזק מחוייבת לספק למתחרותיה גישה לתשתית שלה.
כיום הקמת ארונות תקשורת ברחוב כרוכה בבירוקרטיה רבה, בדומה להקמת בניין במרכז עיר. סעיף זה אמור לקצר את התהליך ולהאיץ את שדרוג רשתות התקשורת.