לעבור את החומה

אוריאל דסקל

צילום: עמית שעל

לעבור את החומה

//

אוריאל דסקל

//

צילום: עמית שעל

"כדורגלן עם חרדה?
פה זה כמו לצאת מהארון"

אחרי שנים של משחק כדורגל ברמות הגבוהות ביותר, עידן ורדחווה התקפי חרדה משתקים שכמעט חיסלו לו את הקריירה. במקום להסתיר, ורד בחר להיות הראשון שמדבר על זה והעלה למודעות את הלחץ הנפשי שספורטאי מתמודד איתו. הוא זכה להרבה אהדה, אבל אפס הצטרפות של ספורטאים ישראלים, "שעדיין פוחדים שיגידו שהם משוגעים". כעת הוא לוקח אוויר ומרים יחד עם נשיא ברצלונה אפליקציית לימוד כדורגל בכיכוב ענקי המשחק, מרוברטו קרלוס וברונו פרננדס עד וירג'יל ואן דייק

עידן ורד. "גם לדור הקודם היו חרדות, אבל הם לא דיברו על זה. גם להם היו השקעות, אבל אסור היה להתגאות בהן. לדור שלנו יש צ'אנס אמיתי לפתוח את השיח"

כ

שזה קרה לו בפעם הראשונה, עידן ורד כבר היה כדורגלן מנוסה. אחרי אינספור שעות על המגרשים, מאות משחקים בליגות המובילות בארץ ובחו"ל ובנבחרת ישראל, בן 28. לא ילד, לא טירון, כוכב, קפטן בית"ר ירושלים.

ובכל זאת. במשך חודשים במהלך 2017 הוא לא הצליח לנשום כמו שצריך. קוצר נשימה לא מוסבר, שמעולם לא חווה קודם. הוא גם לא הצליח להירדם והתקשה לישון. זה לא נגמר בזה. "במשך חודש וחצי פשוט הקאתי", הוא מסביר בראיון ל"מוסף כלכליסט". "לא היה לי מושג מה זה, מה קורה לי. הלכתי לבדיקות, וכל מה שהיה לי בראש זה שיש לי קרוהן או משהו בבטן, או אולי בעיה בסרעפת. חודש וחצי שאני עובר בדיקות במחלקות שונות, וכלום. עד שמישהו בא אליי ואמר 'תגיד, יש מצב שזה בראש?'. בכלל לא חשבתי על אפשרות כזאת. מה בראש? אני כדורגלן בכיר, מתמודד עם לחץ כל החיים, אוהדים על הראש, מה בעיה בראש?

"אבל אז התחלתי לקרוא על זה. קראתי שגם ליאו מסי מקיא לפני משחקים גדולים. ואז הכדורסלנים קווין לאב ודמאר דרוזן דיברו על התקפי חרדה שחוו ועל דיכאון. אני כל הזמן חשבתי שאני סובל מבעיה פיזית, פשוט כי אף אחד לא דיבר על האפשרות שמדובר בחרדות. שזה יכול להיות משהו בראש".

לאב, שחקן קליבלנד, סיפר כבר ב־2018 על התקפי חרדה במהלך משחקים, שגרמו לו להרגיש "כאילו אני הולך למות", והוא התראיין על כך בהרחבה. דרוזן, באותה תקופה כוכב טורונטו, חשף את הדיכאון שלו באינסטגרם.

המפגש עם כוכבים אחרים שחשפו את הבעיה ודיברו עליה שחרר את ורד, שהבין שגם הוא צריך לעשות זאת. "אמרתי לעצמי שאני חייב לדבר על זה, כדי שאנשים יבינו שזה יכול לקרות לכל אחד. אם יש מישהו שצעיר ממני שחווה את זה, הוא צריך לדעת שיש אפשרות שזאת הסיבה. שגם זו אופציה שגורמת לתחושה הרעה - ובעיקר שזה בסדר. רק צריך לטפל בזה, ללכת לאיש מקצוע, לפסיכולוג. היה לי חשוב להוציא את זה".

בארצות הברית, החשיפה של כוכבים בסדר הגודל של לאב ודרוזן שינתה את השיח על התמודדות רגשית של ספורטאים. בשנים האחרונות מומחים מדברים על כך שכ־40% משחקני ה־NBA עוברים תקופות חרדה כאלה. בארץ, ורד היה הראשון. אבל בשונה מאמריקה, כאן הטאבו לא הוסר, והחשיפה שלו לא גרמה לשחקנים נוספים לחשוף את קשייהם.

"כשהתחלתי לדבר על הקושי שלי", אומר ורד, "רוב הכדורגלנים שאני מכיר, יותר מ־80%, פנו אליי ואמרו לי 'וואלה, היה לי משהו דומה, היו לי כל מיני דברים כאלה'. זה היה השיח בחדר ההלבשה, בהודעות בווטסאפ, אבל זה לא יצא החוצה. אמרתי להם: 'אתם חייבים להוציא את זה! למען דור ההמשך, בשביל הילדים. שיבינו שזה משהו שקורה ושצריך טיפול'. אבל הם לא רצו".

למה?

"כי יש שם איזה פחד".

פחד ממה?

"מכך שיקטלגו אותם כמשוגעים, שיראו אותם כחלשים. העברתי מאז 115 הרצאות רק על זה, על החרדות - לילדים, לנערים, לאבות ואמהות, לטייסים, שגם הם סובלים מזה, הרציתי בחברות הייטק, בצבא. הערך של זה גדול יותר מכל שער או בישול שלי. כשילד בן 16 רואה שגם לגיבור שלו היה התקף חרדה, שהוא לא איזה סופר־הירו בלי תחושות ורגשות - זה טוב מאוד.

"כבר שנה וחצי שאני מקדם את הדיון בנושא הזה, אבל צריך עוד כדורגלנים ישראלים שיעשו את זה. תראו בחו"ל את מייקל פלפס, סימון ביילס או נאומי אוסקה. כולם לא חוששים לחשוף את הקושי הנפשי העצום שלהם כספורטאי־על. השיח כבר מאוד פתוח. רק כאן ההרגשה היא עדיין שצריך להתבייש בזה, או לצאת מהארון".

אתה יכול להבין את הפחד מחשיפה?

"אני יכול להבין. גם לי נדרש זמן עד שהיה לי אומץ לצאת ולהגיד בפומבי: 'כן, סבלתי מהתקף חרדה. כן, אני פעם בשבוע אצל פסיכולוגית'. הפחידה אותי התגובה של הקהל, של התקשורת. פחדתי שיגידו שאני חלש. אבל מה שקרה היה בדיוק ההפך: ברגע שדיברתי על זה, הרגשתי טוב יותר. הייתי כל כך לחוץ שיגלו את הסוד הזה, שהיה ידוע רק לאשתי (מאי זיו), וזה פשוט שחרר אצלי לחץ אדיר".

והתגובות של כדורגלנים סביבך?

"בחדר ההלבשה כולם אמרו לי: 'כל הכבוד, איזה יופי, איזה פורץ דרך אתה'. אבל מכאן ועד לצאת החוצה ולספר על זה - זאת כבר היתה קפיצה גדולה מדי. בזמן שאני כבר הבנתי שזה נתן לי כוח ושאני יכול למנף את זה, הם עדיין מפחדים מהקהל ומהתקשורת".

אל הפחדים של הכדורגלנים הישראלים ורד נחשף גם בשיא מגפת הקורונה, במסגרת מיזם חברתי שהוביל בהשראת מרקוס רשפורד, חלוץ קבוצת מנצ'סטר יונייטד. רשפורד פעל למציאת פתרונות למשפחות עניות, שבעקבות סגירת בתי הספר באנגליה במהלך המגפה הפסיקו ילדיהן לקבל ארוחות צהריים, שהיוו עד אז את מקור ההזנה העיקרי שלהם. רשפורד פעל מול הממשלה ומול פילנתרופים כדי למצוא דרך להמשיך להאכיל את הילדים, תרם בעצמו והצליח לאסוף בסופו של דבר 20 מיליון ליש"ט למיזם.

ורד ניסה לקדם את הנושא גם בישראל, ברשתות החברתיות, בתקשורת ומול שרים וחברי כנסת. אבל בניגוד לקולגות של רשפורד באנגליה, בישראל הוא לא הצליח לגייס עוד כדורגלנים למהלך.

"כולם אמרו לי 'איזה יופי, איזה כבוד', אימוג'י של כפיים, אבל כלום. וזה מאכזב - אנחנו לא רק ספורטאים. יש לנו המוני אוהדים שעוקבים אחרינו ומקשיבים לנו. יש לנו כוח".

לצד תגובות העידוד, הוא משחזר, ובייחוד אחרי שארגן טורניר עם עמותת כנפיים של קרמבו, העוסקת בשילוב בחברה של נוער עם צרכים מיוחדים, ורד ספג גם תגובות אחרות. "צעקו לי 'יא עסקן', 'הראש שלך בכנסת', כל מיני דברים. עשיתי משהו למען נוער וילדים, וזו היתה התגובה".

למה בעצם?

"כי כל השיח והתרבות סביב הספורט והספורטאים הם כאלה שיש בהם הרבה ציניות ופחד. בחו"ל כל ספורטאי שמכבד את עצמו עושה משהו למען הקהילה, עושה משהו בקהילת העסקים ומפתח את עצמו במקביל לקריירה. כאן הכדורגלנים חוששים שיגידו עליהם שהם לא מקצוענים מספיק".

ללמוד כדורגל מהגדולים ביותר. מימין: בופון, ון דייק, פרננדס, מודריץ', והגרסה שלהם באפליקציית SkillSet. "תחשוב על סרטון שבו פרננדס מלמד לבעוט פנדל, ומולו עומד בופון". צילומים: אי.פי.אי, גטי אימג'ס
מימין: בופון, ון דייק, פרננדס, מודריץ', והגרסה שלהם באפליקציית SkillSet. "תחשוב על סרטון שבו פרננדס מלמד לבעוט פנדל, ומולו עומד בופון". צילומים: אי.פי.אי, גטי אימג'ס

פגישה משנת חיים במטוס

ורד (32) כבר לא פוחד. בטח לא אחרי שצלל לתהומות החרדה, וחזר בשלום. הוא דווקא רוצה לעשות עוד. המודעות, הטיפול, הדיבור הפתוח – כל אלה אפשרו לו לא רק להמשיך לתפקד בחייו ועל המגרש, ולא רק לסייע אחרים, אלא גם למצוא לעצמו אפיק מקצועי נוסף. אחרי כל השנים בהכוח רמת גן עמידר, בית"ר, מכבי חיפה, הכוכב האדום בלגרד והקבוצה הקנדית אוטוואה פיורי, אחרי ששוויו כשחקן הגיע למיליון יורו, כיום ורד משחק כקשר התקפי בהפועל תל אביב, ובמקביל מוביל את חברת SkillSet, יחד עם ז'ואן לאפורטה, נשיא מועדון הכדורגל של ברצלונה.

SkillSet פיתחה אפליקציה שמציעה לילדים ונוער אימוני כדורגל ממוקדים, והיא מתהדרת בשיתוף פעולה עם שמות גדולים הן מעולם הטכנולוגיה והן מעולם הכדורגל – לא רק לאפורטה, אלא גם ג'יאנלואיג'י בופון, וירג'יל ואן דייק, לוקה מודריץ', ססק פאברגאס, ברונו פרננדס ורוברטו קרלוס. בקרוב, כך מובטח, יצטרפו שמות גדולים אפילו יותר.

"אני בטוח שהפתיחות שלי בקשר לחרדות ובקשר לעבודה עם הקהילה עזרה לי עם דברים אחרים, גם בפתיחות שלי לעסקים וגם בקשרים", אומר ורד. "לא מזמן, למשל, הייתי עם 100 אנשים בזום, כחלק מפגישה עם חברת הייטק גדולה. דיברתי על הסיטואציה שלי ככדורגלן עם חרדות, וזה עוזר ליצור קשר ועוד קשר ועוד קשר".

ורד לא הקים בעצמו את סקילסט, אבל הפתיחות שלו והקשרים בעולם הכדורגל עשויים עוד להפוך אותו גם לאיש עסקים עשיר. החברה הוקמה לפני כשלוש שנים על ידי נועם ושאבי חכמון, "ובמקור סקילסט היתה אמורה להיות כמו חברת MasterClass לשוק הישראלי", אומר נועם חכמון. מאסטר־קלאס היא פלטפורמה דיגיטלית מצליחה, המאפשרת לצפות בשיעורים והרצאות במגוון תחומים המועברים על ידי מומחים בינלאומיים בעלי שם. הערכת השווי האחרונה שלה, בגיוס במאי השנה, היתה 2.75 מיליארד דולר. "רצינו לעשות קורסים למכירה עם כוכבים מקומיים", אומר חכמון, "שחיים כהן למשל ילמד לבשל, ערן זהבי ילמד כדורגל וכך הלאה. אבל הבנו שהמודל הזה, אם יתמקד רק בשוק הישראלי, הוא בעייתי. חיפשנו יתרון יחסי, וגילינו שהוא נמצא בעולם הספורט. שנינו מוטרפים על ספורט וכבר היו לנו קשרים".

ואיך נוצר הקשר עם עידן ורד דווקא?

"הקמתי אז מלון בוטיק בבלגרד, הייתי הרבה על הקו, ולפני אחת הטיסות בחזרה לישראל שלחתי מייל לכדורגלנים מובילים – ערן זהבי, יוסי בניון, עידן ורד – כדי לגייס אותם".

למה ורד?

"כי מבחינתנו הוא כמו אנדראה פירלו או אנדרס אינייסטה, מישהו שכולם אוהבים. אז שלחתי את המייל, עליתי על המטוס, התיישבתי בשורה 17, מספר המזל שלי, ולא עוברות חמש דקות ועידן עולה על הטיסה ומתיישב לידי".

"הייתי במסיבת רווקים בסרביה", מספק ורד את הצד שלו, "ובאיזשהו קטע מעצבן את כל האחרים הושיבו בשורה 2 ורק אותי בשורה 17. אז התיישבתי, שמתי אוזניות והתחלתי להירדם".

חכמון לא תכנן לתת לו לישון. "זאת היתה הזדמנות חיי", הוא אומר. "אבל אני לא אגע לו בכתף ואסביר לו מה אני עושה ומה שלחתי לו, זה לא לעניין. במקום זה הוצאתי את הלפטופ והתחלתי לתרגם את המצגת עם כל תמונות הכדורגל שהיו בה". הטריק עבד. ורד ראה ונדלק. "הורדתי את האוזניות ושאלתי 'מה זה'", הוא אומר. "מאז אנחנו יחד", צוחק חכמון.

מאז הם גם שמרו על סודיות כמעט מוחלטת, עד עכשיו. ההחלטה הראשונה במסגרת שיתוף הפעולה החדש היתה להתמקד בכדורגל, "ובניגוד למאסטר־קלאס, לא להסתפק בקורס אחד אלא לתת עומק ורוחב על כל כישור של כל שחקן", מסביר שאבי חכמון. "משחקן מתחיל עד שחקן מנוסה, לתת לכל אחד צ'אנס ללמוד כישורי כדורגל משחקן כדורגל".

"כשדיברתי על הקושי שלי, כדורגלנים אמרו לי 'וואלה, היה לי משהו דומה'. אבל השיח מחדר ההלבשה לא יצא החוצה. אמרתי: 'חייבים להוציא את זה, כדי שדור ההמשך יבין שצריך טיפול'. אבל הם לא רצו. יש שם איזה פחד"

סימון ביילס. הקריסה שלה באולימפיאדת טוקיו הביאה את הקשיים הנפשיים של ספורטאים למרכז הבמה. צילום: אי.פי.אי
נאומי אוסקה. סירבה להשתתף במסיבות עיתונאים משום שהן "פוגעות בבריאותה הנפשית". צילום: אי.פי
קווין לאב. התראיין בהרחבה על התקפי חרדה במהלך משחקים, שגרמו לו להרגיש "כאילו אני הולך למות". צילום: אי.אף.פי

ללמוד מהגדולים ביותר

לא רק ורד התלהב מהרעיון, גם יוסי בניון וערן זהבי, שבזכות קשריו בעולם הכדורגל הסיני נוצר קשר גם עם פאביו קנאברו (ששיחק ואימן בסין), וזה הביא מצדו את אלסנדרו דל פיירו, כוכב העבר של נבחרת איטליה וגדול הכובשים של יובנטוס. אבל אז, אומר נועם חכמון, "נכנס לנו מקל חיובי מאוד בגלגלים". וה"מקל" היה ז'ואן לאפורטה. "דרך קרוב משפחה שלנו, קובי נכטיילר, כדורגלן עבר שהיום יש לו עסקים בלונדון, נפגשנו עם לאפורטה. הוא היה אז נשיא ברצלונה לשעבר, לפני שחזר השנה לכהונה נוספת. הוא מאוד מסור לנושא של לימוד כדורגל ופיתוח שחקנים, כמו שהיתה חשובה לו האקדמיה של ברצלונה. הסברנו לו את המודל, הסברנו לו שאנחנו רוצים לצלם את השחקנים, לעשות 'קייס־סטאדי' בסין ולגייס כסף כדי להביא שמות גדולים. הוא התלהב ומיד רצה להשקיע, אבל גם הציג תנאי".

ומה היה התנאי?

"הוא אמר: 'אי אפשר להשיק פלטפורמה כזאת בלי הכוכבים הגדולים ביותר'. עם כל הכבוד לקנאברו, דל פיירו וזהבי, הוא הסביר לנו, תגיע איזה אדידס או נייקי, תביא לאפליקציית הלימוד שלה את השמות הגדולים ותעלים אותנו מהשוק".

מלבד השנים הרבות במועדון הכדורגל של ברצלונה, שם צמחו תחתיו מסי ופפ גווארדיולה, לאפורטה היה בעברו גם בעליו של אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בספרד. הוא יודע איך עובד הביזנס, והחכמונים נאלצו להסכים, והבינו את ההיגיון. "אין פטנט, ואין מה לעשות - מה שימשוך לקוחות זה רק השמות הגדולים", מסביר שאבי. "במאסטר־קלאס הכל קצת גימיקי. הרי אף אחד לא לוקח את הקורס כדי שיוכל לכתוב באמת כמו מלקולם גלדוול, אבל זה עדיין מגלגל כסף גדול".

והכסף גדול. ב־2018 תעשיית הלימוד המקוון (e-learning) גלגלה קרוב ל־50 מיליארד דולר, ולפי גוף המחקר Global Market Insights, ב־2025 המספר יגיע ל־320 מיליארד דולר.

הפוטנציאל אדיר, אבל התחרות גדולה וטריקים של כדורגל אפשר ללמוד גם ביוטיוב ובטיק טוק.

"אפשר ללמוד טריקים ביוטיוב", אומר שאבי, "אבל אז אתה לא יודע ממי אתה לומד. אנשים משלמים כדי ללמוד מהכי טובים בעולם, וזה מה שאנחנו מציעים: ללמוד איך לעצור כדור מהאוויר מברונו פרננדס (קשר מנצ'סטר יונייטד ונבחרת פורטוגל) ואיך בועטים בעיטה חופשית מרוברטו קרלוס (כוכב עבר של ריאל מדריד ונבחרת ברזיל). כל שיעור בנפרד, בפני עצמו, ובתשלום".

כמה?

"מארבעה דולר לשיעור, והשחקנים יקבלו 30% מכל הורדה, לכל החיים".

את המודל הזה מתכננת סקילסט להעתיק גם לכדורסל, טניס וקריקט, וכבר מתקיימים מגעים עם כוכבי ענק בתחומים האלה. גם בכדורגל החברה ממשיכה להחתים שמות מוכרים כל הזמן, ובינתיים מבטיחה שיעורים בין היתר מגדול השוערים האיטלקים בופון, שוער ברצלונה אנדרה טר שטגן, האיטלקי זוכה "כדור הזהב" פאביו קנאברו, הבלם הטוב בפרמיירליג ואן דייק, אגדת הכדורגל הקרואטית לוקה מודריץ', ססק פאברגאס מנבחרת ספרד, ארסנל, ברצלונה וצ'לסי, פאולו דיבאלה מיובנטוס וסרחיו אגוורו, הכובש הזר הגדול בפרמיירליג אי פעם.

"כל אחד ילמד משהו אחר", אומר נועם, וורד מסביר את הרזולוציות: "אגוורו ילמד סיומת מול השער, פאברגאס ילמד שיטות לשיפור ראיית משחק וכו'". ושאבי מרחיב: "אתה יכול ללמוד ארבעה כישורים ממודריץ' - שליטה בכדור, טכניקה, מסירה, פאסינג, ואז לעבור ללמוד בעיטות פנדל, ראיית משחק, עצירת כדור על החזה ועקבים מברונו פרננדס, תאקל מוירג'יל ואן דייק".

"החלוקה היא לכל העמדות, כדי לכסות כמה שיותר אספקטים במגרש, ועם שחקנים מכמה שיותר שווקים - פורטוגל, ספרד, איטליה, ארגנטינה, וכאלה שמככבים בקבוצות האהודות בעולם", אומר נועם.

איך הצלחתם לשכנע שמות כאלה גדולים?

"יש התלהבות רבה מצד הסוכנים שלהם, וגם מצד המשפחות שמעורבות בניהול הקריירה".

והם יישארו איתכם ולא יעברו למתחרים?

"כל השחקנים הוחתמו על בלעדיות, כדי שלא תצוץ חברה מתחרה עם אותו מודל".

"עכשיו עם 12 שחקני 'איי־ליסט', יוצאים לגיוס ראשון", מסכם ורד.

לורד, משקיע בעצמו ומי שמתפקד בחברה כמעין סמנכ"ל פיתוח, היה תפקיד מפתח בחיבור לעולם הכדורגל. "הוא אחראי לרוב הקשרים העסקיים שהגענו אליהם", אומר נועם. "הסכם שותפות עם 433 (חברת מדיה חברתית הולנדית שמתמחה בכדורגל), חיבור עם אנליסטים, וכמובן עם השחקנים עצמם. עידן פותח לנו דלתות שלא היינו יכולים לפתוח בלעדיו. כשהתקיים משחק ראווה של ותיקי נבחרת ברזיל בישראל, למשל, התחברנו בזכותו עם רוברטו קרלוס. בתוך דקות כולנו שתינו יחד בירה ודיברנו".

"אנשים ישלמו כדי ללמוד מהכי טובים: איך לעצור כדור מהאוויר מברונו פרננדס ואיך לבעוט בעיטה חופשית מרוברטו קרלוס. כל שיעור בנפרד, ובתשלום. מ־4 דולר לשיעור, והשחקנים יקבלו 30% מכל הורדה"

ז'ואן לאפורטה. "התעקש שנחתים את השחקנים הגדולים". צילום: אי.אף.פי

נועם חכמון. "ורד הוא כמו פירלו או אינייסטה, אחד שכולם אוהבים". צילום: עמית שעל

שאבי חכמון. "אפשר ללמוד גם ביוטיוב, אבל אתה לא יודע מי מלמד". צילום: עמית שעל

לאפורטה מצטרף ונותן עבודה

עד כה גייסה החברה כ־2.5 מיליון שקל, גם מלאפורטה, וכעת היא יוצאת לגיוס נרחב ראשון. במקביל היא נהנית מייעוץ של ממיץ' לאו (Lowe), ממייסדי נטפליקס, שגם הוא הגיע דרך לאפורטה. "הבן של לאו לומד בברצלונה וחולה על כדורגל", מסביר נועם חכמון. "הוא נדלק על הרעיון, יש לו היום אופציות בחברה, הוא מייעץ ומעורב מאוד".

האפליקציה כבר מוכנה ומותאמת לעידן הטיק טוק וצריכת תוכן מהירה: כמעט ללא מלל, עם סרטונים קצרים שניתן להעביר בקלות. ועדיין, היזמים מכוונים אותה לא רק לילדים אלא גם לבני ה־40 שרוצים לשפר את כדורגל השכונה שלהם. המשתמשים יקבלו פרסים על השלמת קורסים ומשימות, ויוכלו להעלות אתגרים בעצמם ברשתות החברתיות.

"אם אתה רוצה להצליח, אתה צריך שהקהל שלך יעבור בשבילך, ימכור אותך ואת התוכן שלך", מסביר נועם, "ונראה לי שיש לנו את זה. אתה למשל תוכל להראות לחברים ולשתף את הבעיטה החופשית שלך מול זו של רוברטו קרלוס".

"תראה ילד בן 6 מצ'ילה עושה צ'אלנג' מוצלח למסי - כמו דואט בטיק טוק", ורד חולם בקול, "ואז מסי, נגיד, יפרסם את זה במדיה החברתית שלו... זה יעוף. וזה גם החלום של הילד, הסיכוי של אחד למיליון שמסי ישתף אותו ימשוך אותו לנסות עוד ולהשתפר".

סקילסט לא המציאה את הגלגל.

"לא, היא לא ממציאה את הגלגל. הכל מאוד מוכר, כמו טיק טוק או יוטיוב, עם אזור אישי, חדר גביעים אישי... אנחנו מבינים שאי אפשר לשבת חצי שעה מול הטלפון ולכן הכל קצר, מותאם לדור החדש. אבל יהיו דברים שיהיו רק אצלנו. אנחנו רוצים לצלם חלק מהכוכבים גם יחד. למשל שברונו פרננדס יעביר את שיעור הבעיטה בפנדל מול בופון, ובמקביל בופון יעביר מולו את הסרטון שלו על איך לעצור פנדל. אנחנו משווים את זה לסרט עם שחקנים, שם כשיש לך כוכב גדול, כך קל לך יותר לגייס עוד. בדיוק כמו שמצליחים לגייס כוכבים לסרט עם בראד פיט".

הכוכבים הגדולים מחזירים את ורד גם למטרות החברתיות הרחבות יותר שלו. במשרד שלו ברמת גן, בין גביעים, דגלים, חולצות כדורגל ותמונות של מסי ומייקל ג'ורדן, הוא כבר מדבר בז'רגון של יזם הייטק, אבל מזכיר שהוא שואף ליותר: "אני רוצה לקיים כנס פרטי של שחקני כדורגל ישראלים מליגת העל וגם מחו"ל. אני כל הזמן אומר להם שיש לנו את הכוח לעשות דברים, חברתיים ועסקיים".

מה למשל?

"למשל לשנות את תנאי ההעסקה של כדורגלנים צעירים בישראל, וגם להיות כוח השקעה משמעותי בחברות ישראליות. יש לנו זמן קצר מאוד להרוויח כסף, ומה אחר כך? גם שחקנים גדולים מאיתנו, מחו"ל, איבדו את כל הכסף שעשו בקריירה שלהם. אנחנו צריכים להיות אמיצים מספיק בשביל לשבור את הסטיגמה".

כלומר?

"לשבור את המחשבות של הדור הקודם, גם להם היו חרדות, אבל הם פשוט לא דיברו על זה. גם להם היו השקעות, אבל אסור היה להם להתגאות בהן. לדור שלנו יש צ'אנס אמיתי לפתוח את השיח, לפתח צינור של השקעות, ולהתחיל לתרום לקהילה יותר ממה שתורמים כיום, שזה בעיקר ביקורים מצולמים בבתי חולים. והכל, באמת, מתחיל מלדבר על זה. לדבר על חרדות, לדבר על החברה, לדבר על השקעות, לנסות להשפיע על הקהילה שלך. ויהיה לנו הרבה יותר כוח אם נעשה את זה יחד".