מה שהולך בכוח

//

משה גורלי

מה שהולך בכוח

משה גורלי

קילשון הרע

יוני ג'ורנו, שהורשע בעבר בחטיפת עובדת זרה, נהפך לעורך הדין האהוב על שוטרי ישראל. ג'ורנו מנהל בשבילם תעשייה של תביעות לשון הרע, חלק מהן מופרכות, מטיל אימה על אזרחים שהתבטאו ברשתות החברתיות, הופך שוטרים אלימים לתובעים מכוח החוק וקוצר למענם מאות אלפי שקלים

צילום: אסף פרידמן

1המונופול

כמה משוטרי משטרת ישראל שאוכפים את הסדר בהפגנות מצאו דרך מקורית וקלה למדי להגדלת הכנסה: תביעות לשון הרע נגד מפגינים שעלבו בהם ברשתות החברתיות. את רובם ככולם מייצג עורך דין אחד, יוני ג'ורנו מנתניה, שפיתח התמחות מהירה בתביעות האלה. סוג של מונופול שמבוסס על הפטנט.

ג'ורנו מתהדר בכ־80 שוטרים שאותם ייצג ומייצג, מול כ־200 נתבעים: כותבי פוסטים, משתפי פוסטים וטוקבקיסטים. חלק מהם לא מוותר ומגן על עצמו בבתי המשפט, אבל חלק לא מבוטל מתפשר או משלם כבר לאחר קבלת מכתב ההתראה הראשון. לעתים מפני שהוא נבהל, פעמים אחרות מפני שזול יותר לשלם 2,000 שקל לג'ורנו מאשר לשכור עורך דין שינהל נגדו את הקרב המשפטי.

בדף הפייסבוק שלו משווק ג'ורנו את הישגיו ויכולותיו בתחום. הוא מעלה שם צילומים של פסקי דין והחלטות שיפוטיות לטובתו. לצדם הוא מוסיף, כמו לפני כשבועיים, את הטקסט המתריס הבא: "בוקר טוב, היי אתם... כן אתם, שקיבלתם את כתב התביעה עם שליח עד הבית. קיבלתם וחתמתם... רק חשבתם שאם 'נתעלם' זה 'ייעלם'. אז זהו שלא! ארבעה פסקי דין בסך כולל של 186,595 שקל נחתמו על ידי בתי המשפט. מכאן הם יועברו אחר כבוד ללשכת ההוצל"פ לגבייה. על המקלדת אתם גיבורים... ברשתות אתם מצטיינים, בבתי המשפט אתם 'נעלמים'. לא ארפה, לא אתעייף, לא אכנע להכפשות, להטרדות ולאיומים. שוטרים אינם שק חבטות של התסכולים שלכם... אני כאן להזכיר זאת".

עו"ד אסף דרעי: "ג'ורנו לא בוחל בכלום. הוא מייצג את השוטרים האלימים ביותר, בהם אחד שאשפז את הלקוח שלי בבית חולים, שני שאפילו מח"ש הרחמנית המליצה להעמיד לדין, ושלישי שהרים ללקוחה שלי את החזייה מספר פעמים"

2הקוזאק הנגזל

המטרה האחרונה של ג'ורנו היא העיתונאית העצמאית רוית נאור. נאור, בדומה לאורלי בר־לב, היא מתעדת מסורה ונחושה של הפגנות, בעיקר נגד ראש הממשלה. לפני קצת יותר מחודש "פגשה" בשוטר מל גולצמן במהלך הפגנה בתל אביב, ואחריו התוודעה גם לעו"ד ג'ורנו.

"שוטרים התנפלו עליי, משכו בזרועותיי כאילו הייתי שק תפוחי אדמה, העיפו אותי כשהם מטיחים אותי לרצפה...", כתבה נאור בפוסט בפייסבוק למחרת האירוע. "ניסיתי לצלם את שמו של השוטר שתקף אותי באלימות (מל גולצמן), הוא תפס את השד הימני שלי בחוזקה והעיף אותי אחורה".

שבוע אחר כך כבר נחת אצלה מכתב לפני תביעה. "במסגרת חציית כל גבולות הטרלול", כתבה נאור בפייסבוק, "נחת בביתי מכתב איום מעורך דינו של השוטר מל גולצמן. ב־24.12, בעודי מסקרת את ההפגנה והצעדה שיצאה מהבימה, למרות תעודת העיתונאי שהייתה תלויה על צווארי, הפכתי לשק החבטות של גולצמן. דחיפות, מכות, משיכת זרועות והשיא היה בתפיסה מכוונת של השד הימני שלי, ומשיכה הצדה. לא קיללתי, לא הפרזתי, לא התלהמתי. גולצמן פנה לעורך דין יוני ג'ורנו ופיזר מכתבי איום לכל מי שהגיב לאותו פוסט, ומתברר, שגם לי".

התוקף דרש מהנתקפת מכתב התנצלות ותשלום של 15 אלף שקל. נאור הרימה את הכפפה והשיבה: "כמות הצילומים והסרטונים שיש לי, שבהם אתה מכה ומשתולל ללא שום פרופורציות וגבולות, נגד אזרחים שומרי חוק שיצאו להפגין, כולל עיתונאים, כולל הפינה אליה מילטו אותך המפקדים, שקלטו שהגזמת, יכולה למלא את כל פסטיבל דוקו אביב הקרוב! נתראה בבית משפט ועד אז לך תעשה עם עצמך חשבון נפש".

את הדרישה להתנצלות ולפיצוי שלח ג'ורנו גם לכשבעה משתפי הפוסט של נאור. י"מ קיבלה מכתב שבו נדרשה להתנצל ולשלם 4,000 שקל. אין בכוונתה לשלם, אבל משתף אחר של הפוסט נבהל והתפשר על תשלום של 2,000 שקל. מפגין ששמו ניר, שהשתתף באותו האירוע עם אשתו נילי, מספר ל”מוסף כלכליסט”: "את מכתב ההתראה קיבלה אשתי, אני קיבלתי מגולצמן מכות ותבעתי אותו בתביעת נזיקין".

עו"ד אסף דרעי, המייצג את נאור ושני נמענים נוספים למכתבים מג'ורנו את גולצמן, השיב לג'ורנו במכתב משלו: "טענותיו של השוטר גולצמן כלפי מרשתנו מעוררות שאט נפש ומביאות את המושג 'זעקת הקוזאק הנגזל' לשיא חדש", הוא כותב. "מרשתנו היא עיתונאית אשר נפלה קורבן לאלימות ולמעשה הטרדה מינית בוטה ומכוער מצד השוטר גולצמן". בכוונת דרעי להגיש תביעה נגדית על תקיפה וגם על מעשה מגונה בגלל תפיסת השד. "ג'ורנו לא בוחל בכלום", הוא אומר, "הוא מייצג את השוטרים האלימים ביותר, בהם אחד שאשפז את הלקוח שלי בבית חולים, שני שאפילו מח"ש הרחמנית המליצה להעמיד לדין, ושלישי שהרים ללקוחה שלי את החזייה מספר פעמים". דרעי מייצג בתיקים הללו בהתנדבות, במסגרת הקליניקה המשפטית של המכללה למנהל, וכך לפחות מוסר הצורך של הנתבעים להתפשר משום שמחיר הפשרה זול יותר ממחיר הייצוג.

ג'ורנו (מימין) ואמיר אוחנה, בפייסבוק של ג’ורנו. “חבר יקר, מהרגע שהכרנו היה לי ברור שקורצת מחומר אחר", כתב. צילום מסך מפייסבוק

3הליקוק

ג'ורנו מתואר בפי חבריו "צבעוני", ובפי יריביו בכינויים שלא נסתכן בהבאתם לדפוס. לפני 20 שנה, הרבה לפני שנהפך לעורך דין, נשלח ג'ורנו לכלא לאחר שהורשע בידי השופט עודד מודריק בעבירה של חטיפה. אדם ששמו אבי גורן יצר קשר רומנטי עם עובדת מהפיליפינים. לאחר שהקשר נהפך ל"פרובלמטי עבורו", ככתוב בגזר הדין, "החליט לגרום לסילוקה מן הארץ". המשימה הוטלה על יוני ג'ורנו, אחיו דב (שבעת ההיא היה שוטר), אחותם איריס מרקוביץ ובעלה אלון. הקושרים התחפשו לאנשי חוק, חטפו את העובדת והובילו אותה לנתב"ג. אלא שהטיסה הוחמצה והמזימה לא הושלמה. "סברתי שמסכת הפעולות הללו הן עבירות חמורות מאוד ושביטוין צריך להיות בעונש מאסר בפועל", כתב השופט מודריק. "כך גם גזרתי את עונשו של גורן. אלא שבית המשפט העליון התערב ומצא לנכון להקטין את עונש המאסר של גורן כך שהוא יכול לרצותו בעבודת שירות". התמיהה הזו של מודריק תורגמה להקלה גם בעונשם של הג'ורנו'ז. יוני ג'ורנו נידון ל־15 חודשי מאסר, מתוכם שלושה חודשים לריצוי בפועל, בעבודות שירות.

ג'ורנו החליט להחליף צד ולהמיר עיסוקים עברייניים בעריכת דין. על קבלתו ללימודי המשפטים במכללה האקדמית נתניה סיפר לפני כשנתיים לעיתונאית יפעת גליק בדרכו נטולת המודעות או תבונה: "נכשלתי פעם אחר פעם אחר פעם", סיפר. עד שאיתר את הפרצה שאפשרה לו להבקיע את חומות המכללה ולהתקבל. ככתב במקומון נתנייתי, הכין הכתב הצעיר יוני ג'ורנו כתבה מפרגנת במיוחד על ראשת העירייה מרים פיירברג. לאחר שווידא שהיא מרוצה מרשת החנופה שטווה סביבה, חזר הכתב הנמרץ ללשכתה. "הלכתי אליה, אמרתי לה שאני צריך מכתב המלצה. כן, היא פתחה לי את הדלת. מכללת נתניה מקבלת תקציבים". כן, ג'ורנו רומז שהמכללה הנשענת על תקציבי העירייה לא תסרב למכתב המלצה מראשת העירייה. או, כמו שהוא אומר בסרטון ששודר בכאן 11, "ואז (היועץ במכללה) קורא את המכתב ואומר לי 'נראה לי שהתקבלת'".

שיטות ג'ורנו המשיכו ללוות את עיצובו המקצועי של הסטודנט במכללה, שנבחר עד מהרה ליו"ר אגודת הסטודנטים. "הלימודים יותר פשוטים", מתאר ג'ורנו את חייו האקדמיים, "כשכיתה שלמה מקבלת 40 עושים פקטור וכולם עוברים. כשמתלוננים על מרצה מפטרים את המרצה הזה. סטודנט יכול שנה שלמה להיות בחו"ל, להיות בתקופת בחינות ולעבור. סוג של תואר בהתכתבות. הייתי באגודה כל היום". גילוי הלב הזחוח שלו לא פסח גם על תיאור אירוע שבו נהג שתוי אחרי בילוי בחתונה, והשוטר שתפס אותו שחרר אותו לדרכו לאחר שזיהה את שמו וזכר שג'ורנו ייצג בעבר את אחותו כשהיה יו"ר אגודת הסטודנטים במכללה.

אגב, חיידק הפעילות הציבורית לא נטש את ג'ורנו, וכיום הוא חבר בוועדת לשון הרע של מחוז מרכז בלשכת עורכי הדין. ב־2018 רץ למועצת עיריית נתניה, לא נבחר, אך משמש נציג ציבור באסיפה הכללית של האגודה לעידוד התיירות בעיר.

רוית נאור: "הפכתי לשק החבטות של השוטר מל גולצמן. דחיפות, מכות, משיכת זרועות והשיא היה תפיסה מכוונת של השד הימני שלי. במסגרת חציית כל גבולות הטרלול, נחת בביתי מכתב איום בתביעה מעו"ד ג'ורנו, שפיזר מכתבים לכל מי שהגיב לפוסט שלי"

רוית נאור מול השוטר מל גולצמן. י"מ, ששיתפה את הפוסט, קיבלה דרישה להתנצל ולשלם 4,000 שקל. צילום: בן כהן, מגפון ניוז

4למי קראתם זונה

כעורך דין שמתמחה בתביעות דיבה, ג'ורנו גילה את התקשורת ואת הפרסום שנלווה לתביעות שעוסקות בה. בתוכנית הבוקר ב"רדיו ללא הפסקה", קרא השדרן שי גולדשטיין בשידור חי לאביבית בר זוהר "זונה". ג'ורנו, שייצג אותה, חגג בפייסבוק את ניצחונו: "הגשנו תביעה, התוכנית ירדה מהאוויר! היום נפסק כי הרדיו ומר גולדשטיין ישלמו לאביבית 30 אלף שקל פיצוי. סברנו שמגיע פיצוי גבוה יותר לאור החשיפה הנרחבת. ומנגד הבענו סיפוק כי בית המשפט... קבע שגם לתוכנית סאטירה יש גבול! חופש הביטוי - אינו חופש ביזוי".

באירוע תקשורתי אחר, התעמת ג'ורנו בתוכנית "הצינור" של גיא לרר עם אדם ששמו דניאל גבריאלוב, שקילל נמרצות ברשת את השוטרת בתאל בכור לאחר שזו, לטענתו, תקפה אותו. גבריאלוב, כפי שניתן להתרשם מהעימות המצולם, לא נראה כטיפוס הכי מחובר למציאות. תשפוכת הגידופים ששפך על השוטרת ברשת הניבו תביעת דיבה שהגישה באמצעות ג'ורנו. גבריאלוב, שלא התגונן, ספג את מלוא הפיצוי הנדרש, 75 אלף שקל.

האייטם הזה התגלגל לטורי הרכילות המקומית בנתניה: "עו"ד יוני ג'ורנו חגג השבוע 43 שנות, ועוד ניצחון קטן בבית המשפט עם השוטרת מהאייטם בצינור של גיא לרר, וזכה למחווה יפה של כמעט 100 חברות וחברים שהגיעו לחוף מציצים", נכתב שם. יו"ר הלשכה אבי חימי לא שכח את ההשקעה של ג'ורנו בקמפיין, והגיע לפרגן עם העוזרת האישית שלו, ורד כהן".

השדרן ואיש השמאל אייבי בנימין מיקם את ג'ורנו כ"מקורב לליכוד". אין ספק שפעילותו לטובת השוטרים ונגד המפגינים עולה בקנה אחד עם האיבה שרוחש להם השר לביטחון פנים אמיר אוחנה.    

השוטר עבד נערני. המפגינים מכנים אותו “פיטבול", לפי ג'ורנו “הכל הוא עושה באהבה גדולה". צילום: בן כהן, מגפון ניוז

5תביעת אדום הזקן

שוטר היס"מ עבד נערני, ערבי תושב כפר יאסיף, הוא מהשוטרים המוכרים ביותר למפגינים: אדום זקן, גברתן ושש אלי תגרה. "הוא נצמד לאנשים חזה אל חזה, המרפק לראש, אגרופים לצלעות, דחיפות חזקות שמפילות אנשים לקרקע", סיפר יצחק טיים, ממובילי מחאת יוצאי אתיופיה, למאשה אברבוך מ"המקום הכי חם בגיהנום". אלא שנערני הוא גם גיבור. ב־2016 קיבל את צל"ש מפכ"ל המשטרה לאחר שחיסל מחבל חמוש בשער שכם בירושלים. לכן הוא סוג של "פרח מוגן" ושור מועד בו־זמנית (המפגינים מכנים אותו "פיטבול").

נערני נהפך גם הוא בסיועו של ג'ורנו לתובע סדרתי, וארבע תביעות שהגיש באמצעות עורך הדין הסתיימו בפשרה. "עבד נותן את ימיו ולילותיו לטובת משטרת ישראל... והכל הוא עושה באהבה גדולה, מתוך שליחות", כותב ג'ורנו בפייסבוק. "כשוטר יס"מ עבד מוצב במקומות רגישים, לרבות מול המפגינים בבלפור. אלו החליטו להתנקם בעבד, החלו בשיימינג נוראי ברשת, קללות, איומים, הכפשות, קבוצות ווטסאפ ייעודיות נגד עבד! רוע של ממש, מילים שאני אפילו לא מסוגל לרשום כאן!!".

עו"ד אייל אבולעפיה מייצג כעת מול נערני וג'ורנו נתבע נוסף, שמסרב להתפשר. הלקוח שלו שיתף והגיב לפוסט שהעלה לוחם השחיתות רפי רותם, שבו תיאר מפגש אלים עם נערני ליד אצטדיון בלומפילד. ג'ורנו ונערני נמנעו מלתבוע את רותם, לטענתם משום שממילא לא יוכל לשלם. אבולעפיה סבור שזה בגלל חששם להתעמת עם טיפוס כמו רותם, שיודע לגייס תמיכה ולהשיב מלחמה שערה.

בכל מקרה, נערני וג'ורנו דגו מהרשת מגיב צדדי שבשולי הקטטה בפייסבוק כינה את נערני "קוקסינל". "הלקוח מוכן לשלם לי, אבל לא מוכן לשלם להם, ואני לא ממליץ לאף אחד לשלם לתביעות ה'סחיטה' האלה", אומר אבולעפיה. בכתב ההגנה שהגיש כתב: "מדובר בתביעת השתקה של ביקורת על המשטרה באמתלה של פגיעה אישית, בעוד כאשר פוגע שוטר באזרח פורשת המשטרה את אחריותה על מעשי השוטר ומגלגלת את הנזק שנגרם מפעולות השוטר על הציבור". אבולעפיה מנסה להרים את הסיפור הזה גם לממדים עקרוניים. הוא מזמין את האגודה לזכויות האזרח להצטרף כידיד בית המשפט, וקורא ליועץ המשפטי לממשלה לאסור ולהסדיר את המסלול הזה של תביעות אישיות נגד אזרחים.

השופט מודריק. סבר שהעבירה של ג'ורנו חמורה, אך בהוראת העליון הקל בעונש. צילום: עמית שעל

עו"ד לסקי: “השוטרים מצפצפים על החשיבות של חופש הביטוי ותובעים אזרחים כאילו אין להם הגנה מהמדינה". צילום: אוראל כהן

6קצין שיימינג ראשי

במשטרה אכן ניסו לעשות זאת וכתבו נוהל מיוחד, "נוהל שיימינג", שמספרו 90.028.223 וכותרתו "טיפול בפרסום פוגעני נגד שוטרים ברשת". במקביל מונה קצין שמכונה "קצין שיימינג ראשי", שמסייע לשוטרים לאתר פרסומים פוגעניים ובסמכותו לבקש מיחידת הסייבר בפרקליטות המדינה לפעול להסרתם.

הנוהל אינו חד־משמעי. מצד אחד הוא משרטט מסלול מערכתי מסורבל, עתיר ביורוקרטיה וטפסים, שמנחה שוטר כיצד לנהוג ב"שיימינג" ברשת. מצד אחר, הנוהל קובע גם ש"זכות התביעה כלפי המפרסם נתונה לשוטר בכל שלב". בכך נסללה הדרך הקצרה והפשוטה למשרדו של ג'ורנו.

וכאן עולה שאלה גדולה: האם ראוי ששוטרים, אוכפי החוק במדים, יפעלו נגד אזרחים גם באמצעות עורך דין פרטי וירדפו אחריהם במכתבי התראה ודרישות התנצלות ופיצוי? במשטרה לא רואים בכך בעיה מיוחדת: "לעתים קרובות מדי אנו נתקלים בתופעה פסולה של 'שיימינג' ברשת כלפי שוטרים אוכפי חוק", נמסר מהמשטרה בתגובה. "שוטר הוא אזרח מן המניין וגם לו שמורה הזכות, ככל אדם אחר, להגיש תביעה אזרחית אם חש כי אדם נהג כלפיו שלא כחוק ובפרט במקרים של הוצאת דיבה ולשון הרע. נוהל הטיפול בפרסום פוגעני נגד שוטרים ברשת קובע במפורש כי אין צורך בקבלת רשות מגורם כלשהו – ככל אזרח ועובד ציבור אחר".

אבל הדברים אינם כה פשוטים וחד־משמעיים. כשהעניין נבדק עוד בתקופת המפכ"ל רוני אלשיך, הצביע משרד המשפטים על הקושי שכרוך בתביעות אישיות של שוטרים, וכי "נדרש מעובדי ציבור חוסן לעמוד בפני פרסומים שונים, שכן במדינה יש זכות יסוד לחופש ביטוי".

"לא ייתכן שהמדינה תממן 'קצין שיימינג' שתפקידו לחפש ברשתות החברתיות כל אמירה של אזרח נגד שוטרים, ובו בזמן השוטרים ירוצו לעורך דין פרטי כדי להגיש תביעות סרק או הפחדה נגד אזרחים", אומרת עורכת הדין גבי לסקי, שמייצגת נתבעים. "עובד ציבור אמור להיות כפוף לעקרונות המשטר הדמוקרטיים, המאפשרים ביקורת מאוד רחבה. וכאשר אותם שוטרים מגישים תביעות דיבה באמצעות עו"ד פרטי - הם מצפצפים על החשיבות של חופש הביטוי ותובעים אזרחים כאילו אין להם הגנה מטעם המדינה".

7כסף קל בעומק הרשת

עו"ד גונן בן יצחק מייצג מפגינות שנתבעו בידי שלושה שוטרים, באמצעות ג'ורנו כמובן. בן יצחק משתמש בין היתר בהגנה שמונעת תביעה נגד קבוצת אנשים לא מזוהה – הגנה ששירתה עד לאחרונה את מוחמד בכרי מול חיילי המילואים שתבעו את הסרת סרטו "ג'נין ג'נין". "התובעים לא עמדו בנטל הבסיסי להוכיח כי הדברים שנכתבו מיוחסים אליהם בדרך כלשהי", כותב בן יצחק, והוא מתריע גם על האפשרות שהשוטרים־התובעים עשו שימוש אסור במערכות המשטרה. ראיה לטענתו הוא מוצא בכך שכבר במכתבי ההתראה של ג'ורנו הופיעו מספרי תעודות זהות וכתובות של הנתבעים, אשר ניתן להשיגם רק ממרשם האוכלוסין.

גם בן יצחק וגם עורכי הדין דרעי ואבולעפיה מעידים שתעשיית התביעות של ג'ורנו מבוססת על הפצה מסיבית של מכתבי התראה לעשרות רבות של נתבעים, מתוך הנחה שלפחות חלק מהם ישלמו כדי להימנע מלהיגרר למשפט יקר. בחלק מהדברים אכן יש לשון הרע, אבל רובם הגדול הם הטחת כינויי גנאי לוהטים, מדרגת החומרה של "נאצי" ומטה, בואכה "סאדיסט", "בן זונה", "קוקסינל", "בריון" ו"עבריין במדים". כולם כינויים וקללות לא נעימים, אך ספק אם דיני לשון הרע מכירים בהם כעילת תביעה, בייחוד כשהם מופצים במעמקי הרשתות החברתיות.

אגב, לשוטרים עומדים נתיבים משפטיים נוספים מול המפגינים, כמו אישומים בהעלבת עובד ציבור, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, איומים ועוד. אבל תביעות לשון הרע הן הדרך המהירה והיעילה לכסף קל. בייחוד באמצעות המיומנויות המקצועיות שפיתח עו"ד ג'ורנו במכתבי ההתראה שלו, שנוחתים בהמוניהם בתיבות הדואר של מפגיני בלפור, הבימה והפייסבוק.

תגובה:

ג'ורנו עצמו סירב להתראיין ולהגיב לכתבה והסתפק במסר הבא: "נכוויתי מספיק מעיתונאים ששוחחו עמי ל'ריאיון' וגיליתי שהיו שופר נגדי. הספיק לי מה שעברתי ועודני עובר - התקפות אישיות, הטרדות, עמותות שמאל שקמו נגדי כאילו אני הבעיה. נכון, אני מייצג עשרות שוטרים, והם מגיעים אליי בכל בעיה. מנגד, לא ראיתי ששאלו את איתמר בן גביר איך כל נערי הגבעות מיוצגים אצלו! כך שאני מתנצל על חוסר הסבלנות, פשוט עייפתי. תודה וסליחה".

מטעמי הגינות, נביא כאן את תגובתו מהימים שהיה פחות עייף ועדיין הגיב לכלי התקשורת: "השוטרים לא מחפשים את הכסף בתביעות השיימינג, בניגוד לתביעות המוגשות כל יום על מאות אלפי שקלים בגין לשון הרע מצד אנשים כאלו ואחרים. השוטרים מבקשים רק שקט, מבקשים את התנצלות הנתבעים, וכמובן תשלום סמלי שישקף את ההוצאות שלהם, לרוב זה אלפי שקלים בודדים. הכסף בתיקים של השוטרים בהחלט לא הנושא המרכזי! ולכן אני יכול לומר כי במשרד שלי הגעתי לעשרות מקרים (בתיקים שונים) של הסדרי פשרה בהם סגרנו בין סכומים של 500 שקל עד 15,000 שקל".