פרופ׳ שפיגלמן הוא ראש המעבדה לחדשנות במזון ובביו-תהליכים וחבר סגל בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון. הוא השלים את שלוש תאריו (ראשון, שני ושלישי) בפקולטה והנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון. עם סיום לימודי הדוקטורט הצטרף לאוניברסיטת KULeuven בבלגיה כפוסטדוקטורט ושם התמחה בחקר ופיתוח השפעות טכנולוגיות חדשניות על מבנה ואיכות מוצרי מזון. בשנת 2014 הצטרף פרופ' שפיגלמן לפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון והקים בה את המעבדה לחדשנות במזון ובביו-תהליכים שבראשה הוא עומד. תחומי המחקר המרכזיים שלו כוללים תהליכי עיבוד בלחצים גבוהים, חומרי מזון מקדמי בריאות ויציבותם לאורך שרשרת הערך מהשדה לצלחת והשפעת תהליכי עיבוד על ביו-פולימרים.
פרופ׳ שפיגלמן הוא חבר בצוות ההיגוי של EIT Food בטכניון. הוא משמש כסוקר עבור כתבי עת מדעיים מובילים בתחום המזון, הצעות מחקר לתוכניות באיחוד האירופאי ועבור הצעות לכנסים של ה- Institute of Food Technologistsו(IFT) האמריקאי.