ל"ו צעירים

נרקיס אלון

מייסדת Double You, קהילת יזמות בינלאומית לפיתוח עסקים בבעלות נשית

בת 30. בעבר היתה ממייסדי ארגון ze.ze ליצירת הזדמנויות תעסוקה לאוכלוסיות נזקקות כמו "פילהרמונית נגני הרחוב"; ומכללת Elevation Academy למקצועות הסטארט־אפ

שותפים: קהילת ROI של קרן שוסטרמן

היזמית שיוצרת סביבות חברתיות תומכות התפתחות לנשים

חברתית סדרתית

נרקיס אלון, יזמת סדרתית שנבחרה לאחרונה על ידי מגזין "Real Leaders" האמריקאי לאחת מ־100 בעלי חזון בעולם, מקדישה את חייה ליצירת "פלטפורמות שמאפשרות לאנשים צמיחה אישית ומקצועית". המהלך הזה, לדבריה, שואף לשחזר את המרחבים התומכים של תחילת חיינו: "כשאנחנו תינוקות וילדים, מאוד משקיעים בצמיחה שלנו ובמה שיאפשר לנו ללמוד, להתפתח ולהרגיש ביטחון. כשאנחנו מתבגרים זה מתפוגג".

אלון עצמה קיבלה השקעה גדולה. "גדלתי בבית מאוד תומך", היא אומרת, "אבא שלי (פרופ' נוגה אלון, חתן פרס ישראל בחקר המתמטיקה) לימד אותנו מצוינות, אמא שלי (נורית אלון, עורכת דין לדיני עבודה) לימדה אותנו אהבה, והיו לי יחסים מפרים עם האחיות שלי. המשפחה שלנו, והקבוצות שהיו לי מחוץ לבית, אפשרו לי לצמוח לאדם עם ביטחון לומר את דעתו, ליצור ולהגשים את עצמו, וזו מבחינתי ההגדרה לפריבילגיה, לא כסף. רוב האנשים, גם כאלה שמגיעים ממעמדות חזקים, לא מקבלים את זה בבית".

 

אלון (במרכז) ונשות הקהילה. “לסדנה הראשונה הגיעו 20 נשים משבע מדינות. לשנייה הגיעו 70 נשים מ־14 מדינות"

 

 

כמי ששירתה במודיעין ועבדה בסטארט־אפ, דרכה המקצועית היתה סלולה, אבל לאלון חסרה המשמעות. "הרגשתי חזק את היעדר הקבוצה בחיי. לקבוצות עשייה שחולקות ערכים יש איכות מיוחדת שמדליקה את האנשים", היא מסבירה. "אני קוראת לסביבה כזאת 'רחם', ולייצר סביבות כאלו זו האובססיה שלי. מחקרים הוכיחו שסוד אריכות הימים הוא חברתי, ושקשרים חברתיים חלשים מקצרים חיים. גם במקום העבודה הוכח שקשרים חברתיים חזקים הופכים עובדים ליותר מחויבים ויצרניים. זה הרחם. כמו שעובר גדל בתוך אדם אחר, אנחנו יכולים לייצר סביבה בטוחה אחד בשביל השני".

"לקבוצות שחולקות ערכים וקשר חברתי יש איכות מיוחדת. סביבה כזו היא רחם: כמו שעובר גדל בתוך אדם אחר, אנחנו יכולים לייצר סביבה בטוחה זה בשביל זו.זו האובססיה שלי"ב־2011 אלון הקשיבה לתחושת הבטן שלה והקימה יחד עם חברים את ze.ze, ארגון חברתי צעיר שפועל ליצירת פרויקטים ייחודיים והזדמנויות תעסוקה לאוכלוסיות נזקקות כדוגמת "פילהרמונית הרחוב", הרכב מוזיקלי לאירועים המורכב מנגני רחוב, וסטודיו zot.zot לעיצוב והדפסה, שמעניק הכשרה ופרנסה לאסירות משוחררות.

לצד ze.ze, אלון הקימה עם אבי שניר את Elevation Academy, אקדמיה למקצועות הסטארט־אפ, מתכנות וניהול פרויקטים ועד שיווק בפייסבוק וניהול קהילות. "שם היה איזה פרויקט צד", היא מחייכת: "קיבלנו הזדמנות למלגה לפעילות להעצמת נשים יזמות, ורק בגלל זה עשינו את זה, לא חשבתי שיש לי תשוקה להעצמת נשים. אבל הפרויקט הזה לא עזב אותי, משהו באקוסיסטם הנשי הזה חשף אותי למשהו שלא הכרתי לפני כן".

כך, בשותפות עם שרה רייפשניידר, הוקמה Double You, קהילת יזמות בינלאומית שמעודדת את חברותיה להתפתח ולהצמיח את העסקים שלהן באמצעות סדנאות, מפגשים ופרויקטים חברתיים. גולת הכותרת היא סדנאות ריטריט של שלושה ימים שמתקיימות תחת כללים קשיחים (ניתוק מוחלט מטלפונים ואינטרנט, בגדים זהים, אין היררכיה או מנטורים, וחל איסור על נטוורקינג עד ליום האחרון), שמתיכים התנגדויות ומאפשרים שחרור מכבלי היומיום. "בפעם הראשונה הגיעו 20 נשים משבע מדינות, ובפעם השנייה כבר הגיעו 70 נשים מ־14 מדינות", היא מספרת. מה קורה בסדנה עצמה? זאת תגלו רק בסדנה.

אלון ורייפשניידר זכו לתמיכה מקרן שוסטרמן, והפכו את המיזם לעיסוקן המרכזי. "אנחנו משתפות בידע ובאתגרים שלנו כנשים שמובילות עסקים", מספרת אלון. "בסדנאות אנחנו עוברות יחד חוויות מחוץ לאזור הנוחות שלנו, כדי לקבל השראה ואנרגיה להמשיך לפתח את העסק שלנו. בפרויקטים החברתיים שלנו אנחנו מייצרות גרסה מותאמת לנערות, ומאפשרות להן לחלום את עצמן כנשות מקצוע מצליחות, ואז גם מלוות אותן במנטורינג. הקהילה הזאת היא האוויר לנשימה של רבות מאיתנו".

ze.ze ו־Double You זוכים לתהודה רבה, ואלון מוזמנת לחברות בכל העולם, שלהן היא יועצת "איך, באמצעות יצירת חיבור משמעותי בין אנשים, לחבר אותם למה שהם עושים". בנוסף, היא עוסקת בהטמעת שיטות עבודה נשיות. "בעולם העסקי חסרה לגיטימציה לדבר על אינטואיציה ועל רגשות", היא אומרת. "אם אני באה לישיבת ועד ומביאה החלטה שמגובה במספרים אבל מרגישה לא נכון, לאף אחד לא אכפת. אני אומרת שצריך את שניהם: גם הצלחה, וגם להסתכל על הבן אדם כישות שלמה".

רוני דורי

צילום: קובי קואנקס

 

info@calcalist.co.il

© כל הזכויות שמורות ל"כלכליסט"

www.calcalist.co.il

 

עורכת המגזין: אתי אפללו

סגן עורכת: ליעד ליבנה

עורך אחראי: אמיר זיו

מעצב אחראי: אבנר הברפלד

עיצוב הגירסה הדיגיטלית: נעם תמרי, קטיה וילסקר