דור סבן

מייסד ומנכ"ל "סטארט־אח“, עמותה שפועלת לקידום ולפיתוח פתרונות טכנולוגיים העוסקים בתרומה וסיוע

בן 24, ממושב שרשרת שמדרום לנתיבות. בוגר ישיבה

שותפים ותורמים: חברת Wix

ל"ו צעירים

היזם שדואג לממתקים בבתי חולים ולמניין בבית הכנסת

סטארט־אפ

זה הכי אחי

"כבר שנה־שנתיים שאני מסתכל מסביב ומבין שבסופו של יום, הסיפור המרכזי בכל דבר היום הוא הטכנולוגיה", אומר דור סבן, המייסד והמנכ"ל של עמותת "סטארט־אח". "כל פריט שנביט בו הוא תוצר של טכנולוגיה, והוא גם משנה חינוך, משנה תודעה, משנה תפיסת עולם. הציקה לי העובדה שמאחורי כל פיתוח לא עומדת השאלה איך הוא עוזר לעולם, אלא כמה כסף אפשר להרוויח ממנו. לדעתי, חשוב לברר איך אפשר להשפיע או להיטיב עם אנשים בעזרת הטכנולוגיה, ואיך היא תהפוך את העולם למקום טוב יותר.

"לפני תשעה חודשים בערך הבנתי שיש לי קונספט, יש לי שם — 'סטארט־אח' — ויש לי לוגו. פניתי לחבר שלי שמאוד מקושר, משה שלו, והוא חיבר אותנו לחברת Wix, שבפניה הצגתי את החזון. אחר כך מצאנו את עצמנו עם 45-50 מתנדבים מתחומי ידע שונים. איש העסקים שמתנדב בסטארט־אח יוסי פיק תרם לנו את המשרדים בתל אביב, שם עבדנו בהתחלה, ואחרי תקופה קצרה עברנו למשרדים ברמת גן, בזכות תרומה של עו”ד יצחק מירון. שיפצנו את המקום, עשינו אופן ספייס, כמעט כמו בהייטק", אומר סבן.

 

כיום העמותה כוללת מתכנתים, מנהלי מוצר, מעצבים גרפיים, פרסומאים, פרויקטורים ואחרים, "כולם מתנדבים בעלי מודעות חברתית וסביבתית, שביכולתם לפתור בעיות בעזרת טכנולוגיה בגופי חסד ועמותות", הוא אומר. אחד הפרויקטים של העמותה נקרא "המהפכה" – ומתמקד בבתי חולים. "יש הרבה אנשים שמגיעים לבתי חולים עם מאכלים, צעצועים, דברי מתיקה וכולי, כדי לשמח את המאושפזים", מסביר סבן. "המטרה שלהם טובה מאוד, אבל לפעמים קורה שמגיעים יותר מדי מתנדבים למחלקת ילדים, ומחלקה אחרת נשארת ריקה.

"אנחנו מפתחים מוצר שיאפשר למתנדבים מכל הארץ להירשם בצורה מאורגנת להתנדבות בבית חולים", הוא אומר ומציג את האפליקציה על הנייד שלו. "אם רוצים ללכת לבילינסון, לוחצים כאן", הוא מעביר מסך, "לסורוקה כאן, ולאיכילוב כאן. ואז רואים באילו ימים כבר מגיעים מתנדבים ובאילו לא. כל אחד בוחר לו את הימים הפנויים וכך נוצר איזון של מתנדבים במקומות שצריך אותם. בעתיד נרצה גם להשתמש בפלטפורמה הזאת כדי לארגן התנדבות בבתי אבות".

פרויקט נוסף של העמותה, בשיתוף פעולה עם ארגון "ידידים", מסייע לנהגים שנתקעו עם מכוניתם בצד הדרך. הפרויקט מבוסס על קבוצת ווטסאפ גדולה שבה כותבים אנשים הזקוקים לתיקון תקר, לפתיחת רכב שננעל או להטענת מצבר. "הקבוצה גדלה יותר מדי והתעוררו בעיות. כדי שכל מתנדב יקבל רק פניות מהאזור הרלבנטי אליו, וכדי שיגיע למקום עם הציוד הדרוש, פיתחנו מוצר שיאפשר לאנשי הארגון – כולם מתנדבים – לתקשר בינם לבין עצמם ועם אנשים הזקוקים לעזרה בצורה קלה יותר".

סבן, שבא ממושב דתי, מציג גם "מוצר" (כך, כמיטב ההייטקיסטים, הוא מכנה את הפרויקטים והאפליקציות של העמותה) שאמור, לדבריו, "ללכד את היהודים בכל העולם". למוצר קוראים "מניינטו", חיבור של המילים "מניין" ו"נטו", וסבן מסביר כי "המטרה היא להנגיש מידע על תפילות ובתי כנסת בארץ ובעולם. כיום, כשאנשים מגיעים למקום חדש ורוצים להתפלל, הם לא יודעים איפה למצוא את בית הכנסת הקרוב או איך להשלים מניין רצוי. האפליקציה תנגיש את כלל המידע הזה ותאפשר למתפללים ליצור ולהוסיף מידע חדש. אנחנו רוצים להעביר רעיונות, תפילות ותזכורת למניינים מועדפים". ונאמר אמן.

רותה קופפר

צילום: נמרוד גליקמן

 

אפליקציית חיפוש מניין של סטארט־אח. "נעביר תזכורות למניינים מועדפים"

info@calcalist.co.il

© כל הזכויות שמורות ל"כלכליסט"

www.calcalist.co.il

עורכת המגזין: אתי אפללו

סגן עורכת: ליעד ליבנה

עורך אחראי: אמיר זיו

מעצב אחראי: אבנר הברפלד

עיצוב הגירסה הדיגיטלית: נעם תמרי, קטיה וילסקר