header-img
X

ההרשמה ל
פודקט 2023
נסגרה

יש לכם סטארטאפ מתחום הפודטק שיכול לשפר את ביטחון המזון בישראל ובעולם?

בטחון במזון – העתיד כבר מעבר לפינה

כלכליסט בשיתוף TNUVA VENTURES, זרוע ההשקעות של תנובה בתחום הפודטק מחפשים את המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון!
 יש לכם סטארטאפ שיכול לשנות את כללי המשחק? הגישו מועמדות ותוכלו לזכות בחשיפה, בהשקעה ובשותפות עם קבוצת תנובה למהלך החדשני.

אודות התחרות
משבר האקלים כבר היום פוגע בביטחון התזונתי שלנו, ומשפיע על הייצור והאספקה השוטפים של מזון ברחבי העולם וגם כאן, בישראל. על פי התחזיות, בעוד כעשור יעמוד נתח השוק העולמי של תחליפי החלב, העוף והבשר על כ-140 מיליארד דולר. תחליפי הבשר, בין אם בשר מתורבת או בשר על בסיס צמחי, צפויים להוות כמחצית מהשוק הזה. המגמה העולמית לא תפסח על ישראל, שבה צפוי לעמוד שוק תחליפי החלבון מן החי על כ-15 אחוזים משוק הבשר והעוף באותה תקופה. עד שנת 2050 צפויה אוכלוסיית ישראל לגדול באופן משמעותי, מגמה שמחייבת אותנו לפעול כבר היום כדי למצוא פתרונות ברי קיימא, ולנקוט צעדים שיעניקו לנו ביטחון תזונתי גם בעתיד.

ניהול וייעול שרשרת אספקה

ניהול וייעול שרשרת אספקה

בשר מתורבת וחלבון אלטרנטיבי

בשר מתורבת וחלבון אלטרנטיבי

פתרונות אריזה

פתרונות אריזה

צמצום בזבוז מזון

צמצום בזבוז מזון

אוכל פונקציונאלי

אוכל פונקציונאלי

קליימטק

קליימטק

מקסום יעילות ומזעור פסולת

מקסום יעילות ומזעור פסולת

קריטריונים לבחירה

foodtechapple1
foodtechapple
foodtechapple3
foodtechapple4
קריטריונים

25%

ייחודיות, יצירתיות
וחדשנות טכנולוגית

25%

רמת ישימות

25%

מידת השפעת המהלך
על שוק המזון

15%

מידת תרומה פוטנציאלית
של המהלך לפעילות
העסקית של תנובה
(כניסה לשווקים חדשים/מוצרים חדשים)

10%

שיקול
דעת
שופטים

תנאי סף להשתתפות

חברת הזנק/טכנולוגיה ישראלית
או חברה בעלת מטה בישראל

חברה אשר אין לה כל מניעה/מגבלה
להתקשרות עסקית עם קבוצת תנובה

הפרס

עד כ-
$100,000
להטמעה מסחרית של הטכנולוגיה בקבוצת תנובה* ו/או להשקעה בחברה**
+

50,000 ש"ח
מתנה לפרסום בכלכליסט דיגיטל

ההרשמה הסתיימה ההרשמה הסתיימה

שלבי התחרות

// בכפוף לתקנון ט.ל.ח
*  להטמעת הטכנולוגיה, התאמתה למוצרי קבוצת תנובה ולתמיכה שיווקית במהלך התקופה
** בכפוף לבדיקת נאותות, חתימה על הסכמים מפורטים וקבלת אישורים נדרשים

חבר השופטים

מהרו להירשם!
ההרשמה נסגרת ביום ג'
30.6.20
מהרו להירשם!
ההרשמה נסגרת ביום ג'
30.6.20

חבר השופטים

סיקור מערכתי

ענת גרוס שון מנכ"לית חטיבת החלב בתנובה ( צילום: רמי זרנגר)

תעשיית הפודטק הישראלית - בצמרת העולמית של ההשקעות בתחליפי מזון

40% מההשקעות העולמיות בתחום הפודטק הופנו לחברות ישראליות, וישראל מדורגת שנייה בהשקעות בתחום תחליפי החלבון בעולם אחרי ארה"ב. לקראת גמר תחרות "2023 FoodTech" של כלכליסט ו-Tnuva Ventures שוחחנו על המגמות בענף עם ענת גרוס שון, מנכ"לית חטיבת החלב בתנובה

מאיה נחום שחל | 1.10.2023

לכתבה המלאה >
מימין: שי כהן, Chief innovation officer & Managing Director Tnuva Ventures ופנינה סברדלוב, Chief R&D Officer, קבוצת תנובה (צילומים: שלומי יוסף)

"ביטחון המזון בעולם תלוי בחלבון חלופי"

רעב של עשירית מאוכלוסיית העולם, זינוק של מחירי המזון ומגמת המעבר לתזונה בריאה יותר ובת־קיימא מכשירים את הקרקע לצמיחת סטארט־אפים בתחום הפודטק. כלכליסט ו־TNUVA VENTURES של תנובה מחפשים את הפיתוחים שיישנו את כללי המשחק בתעשיית המזון

מאיה נחום שחל | 12.9.2023

לכתבה המלאה >
אירוע פודטק 2022: 6 החברות שעלו לגמר

מחפשים את הסטארט-אפ שיוביל לביטחון במזון - הרישום לתחרות FoodTech 2023 בעיצומו

איך משפרים את הביטחון במזון של כולנו? תחרות 2023 FoodTech של כלכליסט ו-Tnuva Ventures מחפשת את הסטארט-אפים שיכולים לשנות את כללי המשחק בתעשיית המזון. לקראת סגירת ההרשמה החברות מגמר שנה שעברה מספרות על התפתחויות, החשיפה ועל חשיבות הביטחון במזון בימינו

שירות כלכליסט | 7.9.2023

לכתבה המלאה >
ד"ר דנה ירדן

הדרך המהירה לבשר מתורבת: BioBetter היא הזוכה בתחרות פודטק 2022

במהלך התחרות של כלכליסט ותנובה נבחן המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון, והזוכה פועלת בתחום החלבון האלטרנטיבי וגורמי גידול לבשר מתורבת. מנכ"ל תנובה: "השילוב בין יצרניות המזון הוותיקות לבין סטארט-אפים בתחום הפודטק יסייע ביצירת פתרונות למשבר המזון"

מאיה נחום שחל | 07.11.2022

לכתבה המלאה >
FoodTech 2022 competition

BioBetter wins FoodTech 2022 competition

The competition, which was sponsored by Calcalist and Tnuva, crowned a winner from the field of alternative protein and growth factors for cultured meat. "The combination between veteran food manufacturers and startups in the foodtech field will help create solutions for the food crisis," said Tnuva CEO

Maya Nahum Shahal | 07.11.2022

Read more >
The global food crisis requires us to accelerate investments in foodtech

The global food crisis requires us to accelerate investments in foodtech

According to Tnuva CEO Eyal Malis, it won’t be long before we encounter food products that will greatly challenge the way we perceive food today

Calcalist | 03.11.2022

Read more >
אירוע פודטק 2022: 6 החברות שעלו לגמר

מצמחי טבק לפיתוח בשר ועד לביצת מעבדה משודרגת: הפיתוחים שהגיעו לגמר תחרות הפודטק

Meala Foodtech מייתרת את השימוש בחומרים מייצבים בתחליפי בשר, E-FISHient Protein מפתחת בשר דגים מתורבת ו-Watersight המציאה חיישן אופטי לניטור איכות המים. אלה הם הפיתוחים של החברות שהגיעו לשלב הגמר של תחרות המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של תנובה וכלכליסט

אליחי וידל | 31.10.2022

לכתבה המלאה >
משבר המזון העולמי מחייב אותנו להאיץ השקעות בפודטק

משבר המזון העולמי מחייב אותנו להאיץ השקעות בפודטק

כך אומר מנכ"ל תנובה אייל מליס לקראת גמר תחרות פודטק 2022 של "כלכליסט" ו-TNUVA VENTURES. לדבריו, בעתיד הקרוב אנו צפויים לפגוש מוצרי מזון שיאתגרו מאוד את האופן שבו אנו תופסים מזון כיום

שירות כלכליסט | 30.10.2022

לכתבה המלאה >
Israel is a groundbreaking FoodTech powerhouse (shutterstock)

From cultured fish to fermented protein: Calcalist and Tnuva's FoodTech competition reaches the semifinal stage

The 20 semifinalists of the FoodTech 2022 competition are attempting to find technological solutions to the problems of the global food market

Elihay Vidal  | 20.10.2022

Read more >
מדג מתורבת ועד חלבון משמרים: החברות שעלו לחצי גמר תחרות הפודטק של כלכליסט

מדג מתורבת ועד חלבון משמרים: החברות שעלו לחצי גמר תחרות הפודטק של כלכליסט

20 העולות לחצי גמר תחרות פודטק 2022 של תנובה וכלכליסט מכסות כמעט כל זווית בניסיונות למצוא פתרונות טכנולוגיים לבעיות של שוק המזון העולמי

אליחי וידל | 18.10.2022

לכתבה המלאה >
מימין אייל מליס אורית מרום חנן ברנד ו נורית ארגוב (צילום: רמי זרנגר, אוראל כהן, רשות החדשנות)

האתגר: להאכיל 10 מיליארד בני אדם עד 2050

ההתחממות הגלובלית, בעיות בשרשראות האספקה והזינוק במספר התושבים על כדור הארץ הם הזרז לחידושים בתעשיית הפודטק, שבה ההייטק הישראלי הולך ומסתמן כמוביל עולמי. לקראת תחרות הפודטק של כלכליסט ו־Tnuva Ventures מצביעים בכירי התעשייה על האתגרים בתחום

אליחי וידל | 10.08.2022

לכתבה המלאה >
Noga Sela (Photo: Rami Zinger)

The challenge: To feed 10 billion people with healthy food by the year 2050

Global warming, problems in the global supply chain and the spike in the number of humans on the planet are some of the catalysts for new developments in the foodtech industry, where Israeli high-tech is emerging as a global leader. Ahead of Calcalist's Foodtech Competition, industry executives identify the challenges and trends in the field

Elihay Vidal  | 10.8.2022

Read more >

סיקור מערכתי

ד"ר דנה ירדן

הדרך המהירה לבשר מתורבת: BioBetter היא הזוכה בתחרות פודטק 2022

במהלך התחרות של כלכליסט ותנובה נבחן המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון, והזוכה פועלת בתחום החלבון האלטרנטיבי וגורמי גידול לבשר מתורבת. מנכ"ל תנובה: "השילוב בין יצרניות המזון הוותיקות לבין סטארט-אפים בתחום הפודטק יסייע ביצירת פתרונות למשבר המזון"

מאיה נחום שחל | 07.11.2022

לכתבה המלאה >
FoodTech 2022 competition

BioBetter wins FoodTech 2022 competition

The competition, which was sponsored by Calcalist and Tnuva, crowned a winner from the field of alternative protein and growth factors for cultured meat. "The combination between veteran food manufacturers and startups in the foodtech field will help create solutions for the food crisis," said Tnuva CEO

Maya Nahum Shahal | 07.11.2022

Read more >
אירוע פודטק 2022: 6 החברות שעלו לגמר

מצמחי טבק לפיתוח בשר ועד לביצת מעבדה משודרגת: הפיתוחים שהגיעו לגמר תחרות הפודטק

Meala Foodtech מייתרת את השימוש בחומרים מייצבים בתחליפי בשר, E-FISHient Protein מפתחת בשר דגים מתורבת ו-Watersight המציאה חיישן אופטי לניטור איכות המים. אלה הם הפיתוחים של החברות שהגיעו לשלב הגמר של תחרות המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של תנובה וכלכליסט

אליחי וידל | 31.10.2022

לכתבה המלאה >
משבר המזון העולמי מחייב אותנו להאיץ השקעות בפודטק

משבר המזון העולמי מחייב אותנו להאיץ השקעות בפודטק

כך אומר מנכ"ל תנובה אייל מליס לקראת גמר תחרות פודטק 2022 של "כלכליסט" ו-TNUVA VENTURES. לדבריו, בעתיד הקרוב אנו צפויים לפגוש מוצרי מזון שיאתגרו מאוד את האופן שבו אנו תופסים מזון כיום

שירות כלכליסט | 30.10.2022

לכתבה המלאה >
The global food crisis requires us to accelerate investments in foodtech

The global food crisis requires us to accelerate investments in foodtech

According to Tnuva CEO Eyal Malis, it won’t be long before we encounter food products that will greatly challenge the way we perceive food today

Calcalist | 03.11.2022

Read more >
מדג מתורבת ועד חלבון משמרים: החברות שעלו לחצי גמר תחרות הפודטק של כלכליסט

מדג מתורבת ועד חלבון משמרים: החברות שעלו לחצי גמר תחרות הפודטק של כלכליסט

20 העולות לחצי גמר תחרות פודטק 2022 של תנובה וכלכליסט מכסות כמעט כל זווית בניסיונות למצוא פתרונות טכנולוגיים לבעיות של שוק המזון העולמי

אליחי וידל | 18.10.2022

לכתבה המלאה >
Israel is a groundbreaking FoodTech powerhouse (shutterstock)

From cultured fish to fermented protein: Calcalist and Tnuva's FoodTech competition reaches the semifinal stage

The 20 semifinalists of the FoodTech 2022 competition are attempting to find technological solutions to the problems of the global food market

Elihay Vidal  | 20.10.2022

Read more >
מימין אייל מליס אורית מרום חנן ברנד ו נורית ארגוב (צילום: רמי זרנגר, אוראל כהן, רשות החדשנות)

האתגר: להאכיל 10 מיליארד בני אדם עד 2050

ההתחממות הגלובלית, בעיות בשרשראות האספקה והזינוק במספר התושבים על כדור הארץ הם הזרז לחידושים בתעשיית הפודטק, שבה ההייטק הישראלי הולך ומסתמן כמוביל עולמי. לקראת תחרות הפודטק של כלכליסט ו־Tnuva Ventures מצביעים בכירי התעשייה על האתגרים בתחום

אליחי וידל | 10.08.2022

לכתבה המלאה >
Noga Sela (Photo: Rami Zinger)

The challenge: To feed 10 billion people with healthy food by the year 2050

Global warming, problems in the global supply chain and the spike in the number of humans on the planet are some of the catalysts for new developments in the foodtech industry, where Israeli high-tech is emerging as a global leader. Ahead of Calcalist's Foodtech Competition, industry executives identify the challenges and trends in the field

Elihay Vidal  | 10.8.2022

Read more >

נבחרת הגמר

שותפים

X

לנוכח המצב הביטחוני בישראל,
תחרות FoodTech 2023 תידחה