ישראל היא צרכנית בשר בקר מובהקת, ממוקמת במקום הרביעי בעולם, כשמקדימות אותה מעצמות בשר כמו ארגנטינה, ארה״ב וברזיל.
כשהצרכן הישראלי מגיע לסופרמרקט או לאיטליז, לרוב הוא לא יודע איזה בשר נח במקרר שמולו. כולם יודעים להגיד שהכי טוב בשר טרי, המקצוענים אולי יעדיפו בשר מיושן, אך רובנו לא באמת יודעים לזהות את סוג הבשר המוצע לנו.
רמי לוי, הבעלים של רשת הענק רמי לוי שיווק השקמה אמר: ״ברשתות אחרות הבשר המופשר נמכר לעתים קרובות בסמוך לבשר הטרי, והעובדה שהוא מופשר מוצנעת באותיות קטנות ומטעה את הציבור״.
לבשר טרי יתרונות רבים על פני בשר קפוא או מופשר. הפשרה של בשר מעובד והפיכתו ל״בשר טרי מופשר״ נעשית במפעל, ועלולה לגרום לריבוי חיידקים ולכלול תוספות מים וחומרים כימיים, שאנחנו ממש לא רוצים שיהיו שם ושכלל לא קיימים בבשר טרי. בתהליך זה הבשר מאבד הרבה מערכיו התזונתיים.
שמירה על הערכים התזונתיים
מזון טבעי שאינו עובר שום תהליך של עיבוד
מקור עשיר לחלבון, ברזל, אבץ, ויטמין B12 וחומצה פולית (B9)
ניתן להקפאה
הוא טעים יותר מבשר קפואאו מופשר
תהליך ההפשרה עלול להחדיר חיידקים מזיקים רבים
תהליך ההפשרה נוספים חומרים כימיים בלתי רצויים
בשר מופשר אסור להקפיא שוב. הקפאה חוזרת משמרת ומגבירה את כמות החיידקים המזיקים
בשר מופשר לא ניתן לשמור במקרר הביתי יותר מיומיים
צבעו של בשר בקר טרי הינו אדום, לעומת בשר בקר שאינו טרי שנוטה לצבע אדום בוהקל הערכים התזונתיים
אם צבע הבשר נוטה לגווני חום - מדובר בבשר מקולקל ואסור לגעת בו, ובטח לא למכור אותו
יש לשים לב לשילוט שליד הבשר ולוודא שמדובר בבשר טרי ולא מופשר
פשוט לשאול את הקצב - אין כמו בדיקה ישירה מול איש המקצוע שעומד מולכם
לרכוש בשר בקר טרי בקצביות מורשות המתחייבות להחזיק אך ורק בשר טרי, כמו רשת רמי לוי שיווק השקמה
עפ״יי ארגון ה-OECD ישראל נמצאת במקום הרביעי בעולם בצריכת בשר בקר לנפש
ישראלי אוכל בממוצע 23.2 ק״ג בשנה
את ישראל מקדימות ארגנטינה (38 ק״ג), ארה״ב (26.3 ק״ג) וברזיל (25.2 ק״ג)