רמי לוי מוביל שוק:
במעדניות שלנו יש רק בשר בקר טרי

לצרכן הישראלי יש שפע של בחירה בכל מה שקשור לבשר בקר, המקררים ברשתות ובאיטליזים מציעים מגוון רחב של נתחים אדומים, לצלייה ולבישול. אבל איך אפשר לדעת אם הבשר שנמכר לנו הוא איכותי? ואיך מבחינים בין בשר בקר טרי לבשר קפוא שהופשר?

ספטמבר 2020 | בשיתוף רמי לוי
״כבר לפני יותר מארבע שנים החלטנו להוביל דרך בשוק הבשר בישראל, ולהציע לצרכן אך ורק בשר טרי. החלטנו להוציא לחלוטין את הבשר קפוא המופשר מהרשת, משום שזה מטעה את ציבור הקונים״

ישראל היא צרכנית בשר בקר מובהקת, ממוקמת במקום הרביעי בעולם, כשמקדימות אותה מעצמות בשר כמו ארגנטינה, ארה״ב וברזיל.
כשהצרכן הישראלי מגיע לסופרמרקט או לאיטליז, לרוב הוא לא יודע איזה בשר נח במקרר שמולו. כולם יודעים להגיד שהכי טוב בשר טרי, המקצוענים אולי יעדיפו בשר מיושן, אך רובנו לא באמת יודעים לזהות את סוג הבשר המוצע לנו.

רמי לוי, הבעלים של רשת הענק רמי לוי שיווק השקמה אמר: ״ברשתות אחרות הבשר המופשר נמכר לעתים קרובות בסמוך לבשר הטרי, והעובדה שהוא מופשר מוצנעת באותיות קטנות ומטעה את הציבור״.

לבשר טרי יתרונות רבים על פני בשר קפוא או מופשר. הפשרה של בשר מעובד והפיכתו ל״בשר טרי מופשר״ נעשית במפעל, ועלולה לגרום לריבוי חיידקים ולכלול תוספות מים וחומרים כימיים, שאנחנו ממש לא רוצים שיהיו שם ושכלל לא קיימים בבשר טרי. בתהליך זה הבשר מאבד הרבה מערכיו התזונתיים.

ריכזנו עבורכם מספר כללים והנחיות

שיסייעו לכם בבחירת בשר הבקר הטרי בפעם הבאה שתבקרו בסופרמרקט או אצל האיטליז השכונתי
[ לחצו להרחבה ]
היתרונות של בשר בקר טרי
list

שמירה על הערכים התזונתיים

list

מזון טבעי שאינו עובר שום תהליך של עיבוד

list

מקור עשיר לחלבון, ברזל, אבץ, ויטמין B12 וחומצה פולית (B9)

list

ניתן להקפאה

list

הוא טעים יותר מבשר קפואאו מופשר

למה לא כדאי לקנות בשר בקר מופשר
list

תהליך ההפשרה עלול להחדיר חיידקים מזיקים רבים

list

תהליך ההפשרה נוספים חומרים כימיים בלתי רצויים

list

בשר מופשר אסור להקפיא שוב. הקפאה חוזרת משמרת ומגבירה את כמות החיידקים המזיקים

list

בשר מופשר לא ניתן לשמור במקרר הביתי יותר מיומיים

איך מוודאים שבשר הבקר הוא טרי
list

צבעו של בשר בקר טרי הינו אדום, לעומת בשר בקר שאינו טרי שנוטה לצבע אדום בוהקל הערכים התזונתיים

list

אם צבע הבשר נוטה לגווני חום - מדובר בבשר מקולקל ואסור לגעת בו, ובטח לא למכור אותו

list

יש לשים לב לשילוט שליד הבשר ולוודא שמדובר בבשר טרי ולא מופשר

list

פשוט לשאול את הקצב - אין כמו בדיקה ישירה מול איש המקצוע שעומד מולכם

list

לרכוש בשר בקר טרי בקצביות מורשות המתחייבות להחזיק אך ורק בשר טרי, כמו רשת רמי לוי שיווק השקמה

ישראל ממלכת הקרניבורים
list

עפ״יי ארגון ה-OECD ישראל נמצאת במקום הרביעי בעולם בצריכת בשר בקר לנפש

list

ישראלי אוכל בממוצע 23.2 ק״ג בשנה 

list

את ישראל מקדימות ארגנטינה (38 ק״ג), ארה״ב (26.3 ק״ג) וברזיל (25.2 ק״ג)

*הנתונים מתייחסים לשנת 2019

ביחנו את עצמכם