כלכליסט בשיתוף תנובה מחפשים את המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון.
חברות הזנק בעלות טכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך מוזמנות להציע מועמדות באחד מהתחומים הבאים ואולי לזכות בתואר הנכסף:
Re:tech
Foodtech
Agritech
Smart Food
Packaging
AI BIG DATA
Supply Chain
Optimization
Nutritious Values
Innovative and Functional
Raw Materials
Alternatives to Protein
and Milk
25%
ייחודיות, יצירתיות וחדשנות טכנולוגית
25%
רמת ישימות
25%
מידת השפעת המהלך על שוק המזון
15%
מידת תרומה פוטנציאלית של המהלך לפעילות העסקית של תנובה (כניסה לשווקים חדשים/מוצרים חדשים)
10%
שיקול דעת שופטים
עד כ-
300,000 ש"ח
מתנת תנובה להטמעה מסחרית של הטכנולוגיה בקבוצת תנובה*
+
עד כ-
50,000 ש"ח
מתנה לפרסום בכלכליסט דיגיטל
פתיחת הרשמה
19.6.19
מועד אחרון להגשת מועמדות
29.8.19
חצי גמר
במשרדי תנובה
25.9.19
אירוע הגמר והכרזה על הזוכה
הצגת המיזמים של החברות ב-LABS EVENTS SPACE
28.10.19
// בכפוף לתקנון ט.ל.ח
* להטמעת הטכנולוגיה, התאמתה למוצרי קבוצת תנובה ולתמיכה שיווקית במהלך.
אייל מליס
מנכ"ל תנובה
אייל מליס מכהן היום כמנכ"ל תנובה.
השלים את התואר הראשון שלו במדעי החברה ותואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת בר אילן. בתחילת דרכו עבד בתפקידים בכירים בניהול המכירות, ניהול השיווק וניהול חטיבת הנייר והמוצרים לבית.
בשנת 2003 מונה לסמנכ"ל חוגלה קימברלי - מנהל חטיבת הנייר והמוצרים לבית ומנהל חטיבת שרשרת האספקה. בשנת 2007 הצטרף לחברת תנובה וכיהן כמשנה למנכ"ל ומנכ"ל תשלובת חלב תנובה.
גיל מירון
שותף, Finistere Ventures
גיל מנהל את קבוצת ירדן, גוף השקעה וייעוץ, שהביא לישראל השקעות בסכום של למעלה מ-50 מיליון דולר בתחומי האגריטק והקלינטק. במקביל שימש גיל כיועץ בנושא השקעות הון סיכון למשקיעים בינלאומיים כגון הבנק העולמי (זרוע ההשקעות הפרטית של הבנק - The International Finance Corporation).
לפני הקמת קבוצת ירדן שימש גיל כיועץ עסקי בלונדון ובישראל בחברת הייעוץ המובילה Boston Consulting Group, ולפני כן שימש כמנהל קבוצת פיתוח במעבדות המחקר והפיתוח של IBM בישראל.
גיל משמש גם כמנכ"ל בפועל של חברת הקלינטק AMS Technologies - יצרנית ממברנות ליישומים יחודיים מהמובילות בעולם.
פרופ' מרסל מחלוף
דיקאנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, הטכניון
חוקרת בעלת שם עולמי בתחומים של הובלת תרופות, טיפול גנטי, תרפיה תאית והנדסת רקמות. במעבדתה - "המעבדה למערכות שחרור מבוקר כנגד סרטן ותרפיה תאית" בטכניון היא מפתחת ומהנדסת ננו מערכות ומיקרו מערכות להובלת תרופות וגנים; באנקפסולציה ("אריזה") שלמערכות תאיות לטיפול בסרטן ובסוכרת; ובפיתוח פיגומים להנדסת רקמות לב, כלי דם ולבלב. פרופ' מחלוף מפתחת כלים אלה לשימוש קליני תוך יישום כלים הנדסיים ומדעיים מתקדמים.
פרופ' מחלוף סיימה את לימודי הפוסט דוקטורט בבית הספר לרפואה באוניברסיטת הארווארד ומשנת 2001 היא חברת סגל בטכניון.
השיאה משואה לתפארת מדינת ישראל ביום העצמאות ה-70 של מדינת ישראל.
ג'ון מדבד
מייסד ומנכ"ל OurCrowd
יזם סדרתי, מייסד ומנכ"ל OurCrowd, פלטפורמת ההשקעות הגלובאלית המובילה בעולם, והמשקיעה הפעילה ביותר בישראל בהון סיכון.
מדבד נחשב כחלוץ בקנה מידה עולמי בתחום השקעות ההון סיכון. OurCrowd, גייסה עד כה התחייבויות להשקעות של יותר מ-1 מיליארד דולר בכ-170 חברות וב-18 קרנות, ורשמה 34 אקזיטים. כיום רשומים בפלטפורמת ההשקעות של OurCrowd 30,000 משקיעים כשירים מ-180 מדינות וביניהם: מאות קרנות הון סיכון, מאות חברות רב לאומיות ואלפי משקיעים פרטיים, המייצגים הון מנוהל בהיקף של 5 טריליון דולר.
יואל אסתרון
מו"ל כלכליסט
יואל אסתרון הוא המייסד ומו״ל של "כלכליסט" מאז ראה אור לראשונה בפברואר 2008.
אסתרון עיצב את החזון של "כלכליסט" לחבר ישראלים רבים ככל האפשר לכלכלה, ואכן בתוך שנים אחדות כבש "כלכליסט" את מקומו כעיתון והאתר הכלכלי המוביל בישראל.
ד"ר ירון דניאלי
מנכ"ל יישום, חברת המסחור של האוניברסיטה העברית
נשיא ומנכ"ל חברת יישום, חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה העברית בירושלים.
בין השנים 2003-2007 כיהן כסמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת גמידה-סל בע"מ והוביל את החברה בעסקאות מסחריות מורכבות עם חברות פארמה וביוטכנולוגיה בינלאומיות. בין היתר, ניהל את המיזם המשותף בין גמידה-סל לחברת התרופות טבע, ופיקח על פיתוח תרופה חדשנית לטיפול בחולי סרטן הדם.
ד"ר דניאלי בעל תואר דוקטור במגמה לביוכימיה מאת בית הספר לרפואה של אוניברסיטת ניו-יורק (PhD) ובעל תואר מוסמך במנהל עסקים (MBA) מהטכניון. את עבודת הפוסט דוקטורט ביצע מטעם האגודה למלחמה בסרטן האמריקאית במכון הלאומי לבריאות בארצות הברית (NIH) ובמכון ויצמן למדע.
ד"ר עינב קליגר
חברת סגל ומרצה בחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל חי
ד"ר עינב קליגר מכהנת כראש טכנולוגית המזון בסטארט־אפ סולו-ג'לטו משנת 2015 ובנוסף, חברת סגל ומרצה בחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל חי משנת 2012.
עינב התחילה את דרכה בתואר הראשון והשני בפקולטה לחקלאות ברחובות בנושא פירוק אנזימתי של גרגרי חומוס שלמים. עם סיום התואר השני עבדה במו"פ האסטרטגי שלטבעול ולאחר מכן כיועצת לחברות שונות בתחום המזון.
את לימודי הדוקטורט עשתה בבית הספר לרפואה של בר אילן בצפת בנושא השפעת מיץ רימונים על טרשת עורקים.
עינב נבחרה כמרצה מצטיינת בתל-חי והן בפקולטה לחקלאות, היא מרצה ומתמחה בתרמודינמיקה של מזון ובפיתוח מוצרים, וכחלק מתפקידה הנוכחי עובדת עם המו"פ של חברות מזון מובילות בתעשיית המזון בעולם (ג'יבודאן, בארי קאליבו, אגרופור ועוד).
אורן אבראשי
מנהל חדשנות ופיתוח עסקי,
טמפו משקאות
ב-15 השנים האחרונות אורן עובד בחברת טמפו משקאות.
טמפו, מחברות מוצרי הצריכה המובילות בישראל, היא חברת משקאות המובילה את שוק המשקאות האלכוהוליים.
במסגרת תפקידו כמנהל החדשנות והפיתוח העסקי, אורן אחראי גם על מחלקת המו"פ של מוצרים חדשים ועל נושאי קיימות ואחריות תאגידית.
תמר מורג־סלע
שותפה בכירה, מרכזת תחום זכויות מטפחים, אגרוטק ופודטק בקבוצת ריינהולד כהן
תמר הינה עורכת פטנטים ושותפה בכירה בקבוצת ריינהולד כהן, קבוצת הקניין הרוחני המובילה בישראל.
לתמר ניסיון רב במספר זירות טכנולוגיות, ביניהן טכנולוגיות מזון (פודטק), טכנולוגיות חקלאיות (אגריטק), וטכנולוגיות אחרות הקשורות לאיכות הסביבה.
במהלך למעלה מ־20 שנות עיסוקה בקניין רוחני, תמר צברה ניסיון רב בקביעת אסטרטגיית קניין רוחני וניהול תיקי פטנטים של לקוחות מישראל ומחו"ל, החל מיזמים פרטיים, חברות הזנק קטנות ובינוניות (SME), מוסדות אקדמאים, חממות טכנולוגיות ועד לטיפול בתאגידים בינלאומיים גדולים.
תמר היא סגנית יו"ר הוועדה העוסקת בקניין רוחני וטכנולוגיות ירוקות בארגון AIPPI, הארגון המוביל בעולם בתחומי הקניין הרוחני.
עידית ורול-בלאנק
רו"ח מלווה של התחרות
שותפה, ראש מחלקת מזון ופודטק, KPMG סומך חייקין
עידית ורול-בלנק היא שותפה במערך התעשייה והקמעונאות, ראש תחום מזון וקמעונאות ומי שמובילה את פרקטיקת הפודטק ואגטק בפירמת הרו״ח והייעוץ הגלובלית KPMG סומך חייקין. במסגרת תפקידה, עידית מלווה חברות בכל שלב בשרשרת החיים העסקית, החל מחברות סטארט־אפ בתחילת דרכן, חברות בוגרות לאחר סבבי השקעה ולקראת IPO, וכן חברות מזון ותעשייה גלובליות. ליווי חברות הסטארט־אפ כולל ייעוץ בעולמות הכלכליים והעסקיים, בחינת המודל העסקי, תמחור מוצר, חיבור למשקיעים, חיבור לתאגידי מזון בישראל ובחו״ל, מיסוי מקומי ובינלאומי ועוד.
לעידית BA בכלכלה וחשבונאות ו- MBA.
הכירו את 11 הסטארט־אפים שעלו לגמר תחרות הפודטק
בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של כלכליסט בשיתוף תנובה הגיעה לשלב הגמר. חברות הסטארט־אפ הן מתחום טכנולוגיית מזון, טכנולוגיה בחקלאות, בריאות, אופטימיזציה בשרשרת אספקה וחדשנות בשיווק
נעמי צורף | 08.10.19
לכתבה המלאה >"היום הרופא לא יודע מה אני אוכל. בעתיד השאלה הזו תעמוד במרכז"
חליפי חלבון מהצומח, הדפסת בשר וייצור חומרי גלם מחרקים - לקראת תחרות הפודטק של כלכליסט ותנובה, מומחים בתחום מצביעים על המגמות הבולטות ועל שינויי התפיסה בתחום המזון: "הילדים שלנו יסתכלו עלינו כמו שאנו מסתכלים על ההורים שלנו, שבשנות החמישים עישנו בכל מקום, כולל במטוסים"
נעמי צורף | 05.08.19
לכתבה המלאה >האם אתם מובילים את המהלך החדשני הבא של ענף המזון?
כלכליסט מקיים בשיתוף תנובה זו השנה השנייה את תחרות Foodtech המיועדת לסטארט־אפים בתחומי טכנולוגיית מזון, טכנולוגיה בחקלאות, בריאות, אופטימיזציית שרשרת אספקה וחדשנות בשיווק. הפרס לזוכה: 300 אלף שקל
שירות כלכליסט | 17.06.19
לכתבה המלאה >תנובה זכתה במכרז להקמת חממת פודטק בקריית שמונה
תנובה יצרה קונסורציום בשיתוף קרן Finistere האמריקאית, פלטפורמת גיוס ההון OurCrowd וחברת המשקאות טמפו. בכוונת הקבוצה להשקיע במשותף 100 מיליון דולר במיזמי פודטק מקומיים
נווית זומר | 11.06.19
לכתבה המלאה >Venture Capital Firm Finistere Is Committed to Israel, Says Founding Partner
On Tuesday, the San Diego-Based VC, along with several local partners, won a government tender for the establishment of a foodtech startup hub in Israel’s northern Galilee region
Omer Kabir | 11.06.19
To the full article >