זוכי Mobile2017
שותפים וחסויות
צוות השופטים
אודות
עמוד הבית
בואו להשתתף בתחרות הסטארט־אפ המבטיח בתחום המובייל שתתקיים במסגרת ועידת המובייל 2017 ישראל של כלכליסט, מכון היצוא ובנק הפועלים.
לזוכה תוענק חבילת פרסים** אטרקטיבית הכוללת עמדה למפגשים עסקיים בביתן הלאומי של מכון היצוא בתערוכת המובייל העולמית MWC בברצלונה 2017, ליווי, ייעוץ וסיוע של מכון היצוא לקראת התערוכה ויצירת מפגשים עסקיים ושנת חברות חינם במכון היצוא*, ליווי וייעוץ עסקי מתנת KPMG סומך חייקין, ייעוץ משפטי מתנת משרד שבלת ושות', חבילת תקשורת משודרגת למשך שנה מתנת בזק, קמפיין פרסום בעיתון/אתר כלכליסט וכן חבילת הטבות בחסות בנק הפועלים הניתנת ללקוחות מערך ההייטק.
* מתייחס לקטגוריה הראשונה בלבד
** הפרסים בכפוף לתקנון
31/10/16
שלב הגמר: המועמדות הסופיות יתחרו על המקום הראשון שיוכרז בוועידת מובייל 2016 ישראל
27/9/16
שלב חצי הגמר: החברות שיעברו את הסינון הראשוני יתחרו על כרטיס הכניסה לגמר שייערך בוועידת מובייל 2016 ישראל
7/8/16
פתיחת ההרשמה
26/9/16
מועד אחרון להגשת מועמדות
כל חברה תקים ביתן תצוגה בוועידת המובייל ותקבל אפשרות להציג בפני חבר השופטים שכולל נציגים מטעם מכון היצוא הישראלי, בנק הפועלים, פירמת רו"ח KPMG סומך חיקיין, נציגי קרנות הון סיכון, בזק, משרד עו"ד שבלת ושות' ונציג "כלכליסט". בסיום התהליך תיבחר החברה הזוכה.
*מתייחס לקטגוריה הראשונה בלבד
** הפרסים בכפוף לתקנון
הקליקו להרחבה
שותפים:
בשיתוף:
בחסות:
הזוכה הגדולה בתחרות הסטארט־אפ של כלכליסט 2017 היא NEEMA שמציעה פלטפורמה דיגיטלית המיועדת לאוכלוסייה המתקיימת על מזומן וזקוקה לפתרונות דיגיטליים שונים על מנת לשלוח כספים, לשלם חשבונות באינטרנט ולרכוש שירותים סלולריים. החבילה של נימה כוללת כרטיס דביט בינלאומי של מאסטרקארד, שליחת כספים ל-200 אלף מקומות ברחבי העולם וכרטיס סים הכולל חבילת אינטרנט, הודעות טקסט ושיחות.
הזוכה במקום הראשון תקבל חבילת פרסים.
במקום השני זכתה חברת Upright Technologies שפיתחה התקן מחשוב לביש אלחוטי שמצמידים לגב באמצעות מדבקה, המזהה מתי גבו של המשתמש כפוף ומתריע על כך באמצעות רטט.
במקום השלישי זכתה חברת VocalZoom שפיתחה חיישן לייזר המסוגל לפענח דיבור על פי תנועות זעירות של שרירי הפנים.
צילום: עמית שעל
עשרות חברות הגישו מועמדות לתחרות ו-10 עלו לגמר. על המיזם הזוכה החליט צוות השופטים: ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף בקרן jvp ושותף ב-HFN, יוסי מולדבסקי, יו"ר פלאס ונצ'רס, יוסי ויניצקי, הממונה על ההייטק בבנק הפועלים, מיקי אדמון, מנהל מחלקת הייטק במכון היצוא, גיל רוזן, סמנכ"ל שיווק וחדשנות בבזק, שרית כהן, מנהלת פיתוח עסקי, תחום טכנולוגיה, ב-KPMG סומך חייקין ועו"ד ורד חורש, שותפה וראש תחום מדיה ואינטרנט במשרד שבלת ושות'.
לכתבה המלאה ב״כלכליסט״ >>
לגמר הגיעו מספר סטארט־אפים נוספים כמו AppsVillage שמציעה פתרון שונה לעסקים קטנים: מחולל אוטומטי שמשתמש במידע המצוי בדף הפייסבוק של העסק כדי לבנות אפליקציית מסחר בסיסית שמאפשרת עדכן לקוחות. חברת GTCsounds פיתחה מערכת אפקטים לגיטרה שנשלטת מרחוק באמצעות שלט אלחוטי מבוסס משטח מגע שמרכיבים על הגיטרה, חברת AppGap היא פלטפורמת תקשורת שמאפשרת לארגונים לתקשר עם הלקוחות באמצעות אפליקציות ווב, חברת Robinhood מתחברת למסלקה הפנסיונית של משרד האוצר ומאפשרת לקבל תמונת מצב פשוטה וברורה על החסכונות והקצבאות וכן להציע לו חלופות אטרקטיביות למוצרי הפנסיה שלו, חברת Seegnature נותנת מענה לעבודה משותפת על מסמכים בזמן אמת שמאפשרת עריכה וחתימה דרך הרשת באמצעות שיתופים, חברת Rimoto מציעה למשתמשים גישה חינמית לשורות אפליקציות, ללא תלות בתעריף או בחבילת הגלישה, חברת Paygilant מציגה טכנולוגיה להגנה על הלקוחות מהונאות ברכישה דרך הנייד .
ד"ר נמרוד קוזלובסקי
שותף-יזמות ב-JVP Labs,
ושותף במשרד עוה"ד הרצוג פוקס נאמן
נמרוד מתמקד בהשקעות בשלבים מוקדמים בחברות סטארט-אפ ב-JVP. במסגרת תפקיד זה, הוא תורם את הידע שלו בתחומי הסייבר, חדשנות דיגיטלית, סחר אלקטרוני, משפט וטכנולוגיה ופרסום דיגיטלי לחברות הפורטפוליו של JVP.
עם רקע משפטי וטכנולוגי חזק, נמרוד עומד גם בראש מחלקת ה-Tech Regulation בהרצוג פוקס נאמן, HFN. הוא מומחה ברגולציה, מדיניות והיבטים משפטיים של חדשנות דיגיטלית ומייעץ למיזמים, חברות טכנולוגיות וממשלות.
נמרוד הוא יזם משותף של שתי חברות סטארט-אפ, PLYmedia ו-Security Altal.
בנוסף, השיק נמרוד את תכניות אבטחת אבטחת המידע והסייבר, כחלק מתוכנית ה-MBA בטכנולוגיות מידע באוניברסיטת תל אביב, ומלמד קורסים על אבטחת סייבר, ביג דאטה, דיני אינטרנט ומידע ויזמות דיגיטלית. נמרוד שימש בעבר כמרצה בבית הספר למשפטים בניו יורק וכתב ספרים ומאמרים בדיני אינטרנט, פשיעת רשת, אכיפת חוק דיגיטלית וזכויות יוצרים.
נמרוד בעל דוקטורט (JD) במשפטים מבית הספר למשפטים של אוניברסיטת ייל ושימש כקצין ביחידת הלוחמה האלקטרונית של צה"ל.
יוסי מולדבסקי
יו"ר פלאס ונצ'רס
מולדבסקי נחשב לאחד מן האנג'לים המובילים בישראל ומשמש כחבר דירקטוריון ב- IATI, חבר בוועד המנהל של אגודת הידידים של הטכניון, מרצה ליזמות במוסדות אקדמיים שונים, כיהן כמנטור ראשי במרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב, וכשופט בתחרויות שונות בעולם היזמות. כמו כן, ידוע בפעילותו הפילנתרופית הענפה ובין היתר, משמש כיו"ר אגודת הידידים של "תנו לחיות לחיות" וחבר בחבר הנאמנים של עמותת "גדולים מהחיים".
מולדבסקי משמש כיו"ר Plus Ventures, אחת מחברות ההשקעה בטכנולוגיה הפעילות בישראל. החברה מתמחה בהשקעות במיזמים בשלבים מוקדמים בתחומי התוכנה, מובייל, ניו-מדיה, ביג-דאטה, פינטק ו- IoT. פלאס ונצ'רס מחזיקה בפורטפוליו עשיר ומגוון הכולל למעלה מ -35 חברות, וביניהן: Carambola, YOTPO,CallVU, Meerkat, WSC Sports, Rollout ועוד. כחלק מחזונה של Plus Ventures לעידוד יזמות בישראל, החברה משתפת פעולה עם מוסדות אקדמאים מובילים ובניהם: הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, המרכז בינתחומי, המכללה למנהל ועוד.
יוסי בעל תואר ראשון במשפטים (LLB) מאוניברסיטת בר אילן, ובוגר תכנית MBA של הפקולטה להנדסה, תעשייה וניהול מהטכניון.
יוסי ויניצקי
הממונה על ההייטק בבנק הפועלים
ויניצקי הוא מבכירי תעשיית ההון סיכון בישראל ב-20 השנים האחרונות, בעל רקורד מרשים של השקעות בקרנות ובחברות טכנולוגיה פרטיות וציבוריות כמו קופרגייט, וולטר, פאוורדיזיין, ארליסנס ועוד. לפני שהצטרף לפועלים הייטק היה ויניצקי שותף
ב-Challenge Fund בין השנים 2014-2000 וכיהן כמנהל השקעות בכיר בקרן יוזמה מ-1995 עד 2000. ויניצקי נבחר שלוש פעמים לחבר המנהלים של איגוד ההייטק הישראלי. בעל תואר .B.Sc בהצטיינות ו-MBA, שניהם מאוניברסיטת תל אביב.
מיקי אדמון
מנהל מחלקת הייטק במכון היצוא הישראלי
מיקי אדמון כיהן בתפקידים רבים ומגוונים במכון היצוא הישראלי, ובהם: מנהל מח' התעשייה, מנהל מח' מוצרי צריכה ומנהל לענייני האיחוד האירופי. טרם תפקידו במכון היצוא הישראלי, היה חבר באגף התקציבים במשרד האוצר.
אדמון מחזיק בתואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
שרית כהן
מנהלת פיתוח עסקי בחטיבת הטכנולוגיה,
KPMG סומך חייקין
שרית מלווה ומסייעת ללקוחות הפירמה בגיוס כספים לטובת מימון הפעילות, התרחבות, צמיחה והזנקת החברה קדימה. פעילות זו מתבצעת על בסיס קשריה הענפים עם משקיעים פרטיים, חממות, קרנות הון סיכון, משקיעים אסטרטגיים וגופי השקעה נוספים בארץ ובעולם. במסגרת ליווי זה מיוחסת חשיבות רבה למודלים העסקיים והפיננסיים הנפוצים בתחום בו פועלת החברה, ניתוח המתחרים בענף וניתוח מצב השוק וההשקעות לתקופה הנוכחית. שרית מביאה עימה ידע רחב וניסיון מתמשך ועשיר בכל תחומי הטכנולוגיה.
גיל רוזן
סמנכ"ל שיווק וחדשנות, בזק
לגיל ניסיון של מעל ל-15 שנה בניהול ארגונים ופרויקטים גדולים בתחומי התקשורת והמדיה, והובלת מהלכים שיווקיים משמעותיים בעולמות האינטרנט, הסלולר והמסחר האלקטרוני (B2B, B2C).
מאז 2012 רוזן נושא בתפקידים בכירים בדוייטשה טלקום. בתפקידו האחרון הקים וניהל עבור דוייטשה טלקום חברת סלולר וירטואלית (MVNO) המיועדת לכלל השוק האירופאי. לפני כן היה סמנכ"ל ניו מדיה ב-T-Labs, זרוע המחקר והפיתוח של דוייטשה טלקום, כשהוא אחראי על פיתוח שירותים ופלטפורמות תקשורת ומדיה; הוביל השקת מוצרים מתקדמים ללקוחות ה-Mass Market, תוך ניהול התהליך מקצה לקצה; היה ראש מרכז החדשנות הבינלאומי הראשון של חברת AT&T וסגן נשיא לחדשנות ושירותים דיגיטליים באמדוקס. כמו כן, גיל היה המייסד ומנכ"ל חברת הסטארט-אפ Triplay שעסקה במתן פתרונות ענן בכל הנוגע לצריכת מדיה בסלולר, עוד כשהיה הסלולר בראשית דרכו.
גיל מביא עימו ידע וניסיון יקר ערך בעולם הדיגיטל, ויש לו יכולות מוכחות בפיתוח והשקת מוצרי טלקום ומדיה פורצי דרך.
עו"ד ורד חורש
שותפה וראש תחום מדיה ואינטרנט, שבלת ושות
עו"ד ורד חורש היא בעלת ניסיון רב בליווי חברות סטארט-אפ משלב ההקמה ועד לאקזיט, וכן בליווי חברות טכנולוגיה בשלות, קרנות הון סיכון, אנג'לים ומשקיעים תאגידיים.
היכרותה המעמיקה עם תעשיית ההייטק הישראלית והעולמית – בפרט בתחומי האינטרנט, מובייל, ניו מדיה וגיימינג – מאפשרת לה לסייע לחברות סטארט-אפ בתהליכי גיוס כספים, תהליכי מיזוג ורכישה וביצוע עסקאות אסטרטגיות.
עו"ד חורש הומלצה על ידי מדריך הדירוג היוקרתי egal500.